ΤΟΠΙΚΑ

Δύο νέες ηλεκτρονικές απάτες στον Βόλο: Ελαβαν μηνύματα ύποπτων συναλλαγών

δύο-νέες-ηλεκτρονικές-απάτες-στον-βόλ-213282

Αλλοι δύο Βολιώτες έπεσαν θύματα απάτης μέσω διαδικτύου, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν με αξιοσέβαστα ποσά. Πρόκειται για διαφορετικές μεταξύ τους υποθέσεις, που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο και οι δικαστικές αρχές τις ερευνούν. Εν μέσω πανδημίας το ηλεκτρονικό έγκλημα οργιάζει με τους επιτήδειους να στήνουν συνεχώς παγίδες.

Στη μία περίπτωση θύμα έπεσε ιδιώτης από τον Βόλο ο οποίος ζημιώθηκε με ποσό ύψους 1.200 ευρώ, όταν προσπάθησε να πουλήσει τη μεταχειρισμένη σόμπα του με στόχο να την αντικαταστήσει.

Ο υποψήφιος αγοραστής που ενδιαφέρθηκε να την αγοράσει αποδείχτηκε απατεώνας. Του τηλεφώνησε και του ζήτησε τους αριθμούς της πιστωτικής του κάρτας δήθεν για να καταβάλει το προαναφερόμενο ποσό, αλλά χρησιμοποίησε τελικά τους κωδικούς του για να μεταφέρει χρήματα του παθόντα από τον λογαριασμό του σε άλλο.

Ο παθών ενημερώθηκε τελικά για την απάτη, όταν ειδοποιήθηκε από τράπεζα ότι στον λογαριασμό του υπήρχαν ύποπτες κινήσεις. Απευθύνθηκε στο τραπεζικό κατάστημα και είδε ότι τα χρήματα είχαν μεταφερθεί σε λογαριασμό άλλου ατόμου.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να ερευνήσει τα στοιχεία του κατόχου του τηλεφώνου μέσω του οποίου ο απατεώνας επικοινώνησε με τον παθόντα και τα στοιχεία του κατόχου του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο έγινε η μεταφορά των χρημάτων για να διαπιστωθεί αν έχει γνώση και εμπλοκή με την υπόθεση.

Στη δεύτερη περίπτωση απάτης, ο παθών που είναι επίσης Βολιώτης, ζημιώθηκε με τριπλάσιο ποσό, όταν έλαβε μήνυμα στο viber που φαινόταν να είναι από τραπεζικό κατάστημα που του ζητούσε να αλλάξει τους κωδικούς της κάρτας του.

Ο παθών παραπέμφθηκε στο link και συμπλήρωσε τη φόρμα, όμως στη συνέχεια έλαβε μήνυμα από την Τράπεζά του ότι είχε ύποπτες κινήσεις στον λογαριασμό του. Ο δράστης αρπάζοντάς του του κωδικούς προχώρησε σε τρεις μεταφορές χρημάτων από τον λογαριασμό του, ζημιώνοντάς τον με ποσό άνω των 6.000 ευρώ.

Και σε αυτήν την περίπτωση η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να αναζητήσει τα στοιχεία του κατόχου του τηλεφώνου μέσω του οποίου έγινε η αποστολή του μηνύματος και του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Οι εισαγγελικές έρευνες είναι σε εξέλιξη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου