ΤΟΠΙΚΑ

Επιτήδειοι προσποιούνται τους γιατρούς για να εξαπατήσουν πολίτες

επιτήδειοι-προσποιούνται-τους-γιατρ-218007

Επανεμφανίστηκαν στον Βόλο οι επιτήδειοι, που τηλεφωνούν με το πρόσχημα τροχαίων ατυχημάτων σε ανυποψίαστους πολίτες και προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα. Αυτή τη φορά επικαλούνται ότι είναι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δέχτηκε δύο καταγγελίες από πολίτες του Βόλου τους οποίους το κύκλωμα προσπάθησε να τους εξαπατήσει. Ευτυχώς, δεν πείστηκαν από τα λόγια των απατεώνων και δεν ακολούθησαν τις οδηγίες τους.

Στη μία περίπτωση πρόκειται για ηλικιωμένο ζευγάρι στον Βόλο. Ο άνδρας ενημέρωσε ότι δέχτηκε κλήση στο σταθερό τηλέφωνο πρωινή ώρα προχθές από άγνωστο που του είπε ότι η κόρη του που ζει στη Σκιάθο, υπέστη τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ο επιτήδειος του ζήτησε να μεταβεί στο Αχιλλοπούλειο και η γυναίκα του να παραμείνει στο σταθερό προκειμένου να συνεννοηθούν για να του καταθέσει 18.000 ευρώ, ώστε η κόρη τους να γίνει καλά.

Ευτυχώς, ο Βολιώτης κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο άγνωστος άνδρας που ακουγόταν από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου μιλούσε σπαστά ελληνικά. Του έκλεισε το τηλέφωνο και στη συνέχεια τηλεφώνησε στην κόρη του και διαπίστωσε ότι εκείνη ήταν καλά στην υγεία της στο σπίτι της, ενώ όταν της τηλεφώνησε κοιμόταν.

Στη δεύτερη περίπτωση, Βολιώτης ενημέρωσε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από μία γυναίκα η οποία έλεγε ότι είναι διευθύντρια σε κλινική του Νοσοκομείου και προσπαθούσε να του αποσπάσει προσωπικά του στοιχεία. Ο πολίτης κατάλαβε αμέσως ότι κάτι περίεργο συνέβαινε και έκλεισε το τηλέφωνο.

Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό τους πρόσωπο.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη συγγενικού προσώπου να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται, προτρέπει.

Ακόμη η Αστυνομία συμβουλεύει:

  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
  • Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά και να τους συμβουλεύετε προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έλθουν σε επαφή μαζί σας καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
  • Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις, προσποιούμενοι άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου