ΤΟΠΙΚΑ

Αιχμές κατά υπουργείων, Δήμων και ΤΟΕΒ από τον Κ. Αγοραστό με φόντο τον «Διομήδη»

αιχμές-κατά-υπουργείων-δήμων-και-τοεβ-211233

Σοβαρές αιχμές σε βάρος υπουργείων για καθυστερήσεις στην έγκριση κονδυλίων για την αντιπλημμυρική προστασία της Μαγνησίας και ολόκληρης της Θεσσαλίας, αλλά και ευθύνες στους δήμους και τους ΤΟΕΒ για ανετοιμότητα, επέρριψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, με φόντο τα προβλήματα που προκάλεσε η άφιξη του «Διομήδη» τοπικά και στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός μιλώντας χθες στον Astra και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα», δεν έκρυψε την ανησυχία του για το Πήλιο και για τα Φάρσαλα.

Σχολιάζοντας τη γενικότερη κατάσταση στη Θεσσαλία και στα μέτωπα που δοκιμάζονται, ο περιφερειάρχης έσπευσε να πει πως «τα έργα τα δικά μας για την αντιπλημμυρική προστασία απέδωσαν», αφήνοντας σαφείς αιχμές για ολιγωρία των υπουργείων στην έγκαιρη έγκριση και εκταμίευση κονδυλίων για τα έργα.

«Τα δικά μας έργα λειτούργησαν. Δεν αρκεί όμως αυτό. Χρειάζονται και άλλα έργα, τα οποία πρέπει να γίνουν με ταχύτητα και χωρίς καθυστερήσεις. Πρέπει να υπάρχει απρόσκοπτη και έγκαιρη χρηματοδότηση από τα υπουργεία. Οι καθαρισμοί χειμάρρων γίνονται συγκεκριμένη εποχή. Δυστυχώς στα υπουργεία δεν έχουν εικόνα τι γίνεται στη Ζαγορά, στα Φάρσαλα, στο Πήλιο και στο Μεσηνικόλα Καρδίτσας. Οι περιοχές αυτές όμως έχουν και εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού που μπορούν να μεταφέρουν τα προβλήματα και να διεκδικήσουν. Τα έργα θέλουν κονδύλια και ταχύτητα. Όταν οι διαδικασίες για να μπει ο ανάδοχος σε ένα έργο διαρκούν ένα χρόνο, είναι αναμενόμενο πως θα προκύψουν προβλήματα. Θέλουμε να συντμήσουμε τους χρόνους για να γίνονται τα έργα πιο γρήγορα, να εγκρίνονται με ταχύτητα οι μελέτες όπως οι ΜΠΕ για παράδειγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. περιφερειάρχης επέκρινε επίσης δήμους και Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. «Τα δικά μας έργα λειτούργησαν» επανέλαβε ακόμη μία φορά. «Βέβαια σε ορισμένα σημεία έχουμε υπερχειλίσεις γιατί το νερό ήταν περισσότερο από αυτό που μπορεί να αντέξει μία κοίτη» συνέχισε και πρόσθεσε: «Εχουμε όμως σοβαρά προβλήματα από αποστραγγιστικές τάφρους και άλλους χώρους που δεν καθαρίστηκαν εγκαίρως από τους αρμόδιους. Οι αποστραγγιστική τάφροι δεν είναι θέμα της περιφέρειας, αλλά των ΤΟΕΒ και των δήμων. Έπρεπε έγκαιρα να έχουν παρέμβει για να καθαριστούν οι τάφροι και να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία», κατέληξε.

Τέλος, αναφερόμενος στα προγνωστικά, σύμφωνα με τα οποία στο Πήλιο η έντονη βροχόπτωση θα συνεχίσει και σήμερα Τετάρτη ο κ. Αγοραστός επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ανησυχώ για τα Φάρσαλα και το Πήλιο».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου