ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις στον Αγιο Νικόλαο

εκδηλώσεις-στον-αγιο-νικόλαο-208689

Διοργανώνονται στο Μητροπολιτικό Ναό με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου του Βόλου

Με σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων είναι φέτος διανθισμένο το πρόγραμμα του Δωδεκαημέρου προετοιμασίας του Μητροπολιτικού Ναού του Βόλου για τη μεγάλη εορτή του Πολιούχου Αγίου Νικολάου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ. εγκαινιάζεται στην αίθουσα εκθέσεων του Γηροκομείου Βόλου (Κοραή – Αργοναυτών), έκθεση 55 Εικόνων του παλαιού Μητροπολιτικού Ναού, που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1899. Οι παραπάνω Εικόνες συντηρήθηκαν στο διάστημα από 2002 έως 2015.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. διοργανώνεται ομιλία του Αρχιμ. Σεραφείμ Ζαφείρη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, με θέμα «Ο Άγιος Νικόλαος και η οικογένεια».

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, διοργανώνεται συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, με τη συμμετοχή των Χορωδιών: «Φιλοαθωνίται» Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του κ. Δημητρίου Μανούση, Καθηγητού της Ανωτάτης Εκκλ/κής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη διεύθυνση των Μιχαήλ Μελέτη και Ευσταθίου Γραμμένου, Πρωτοψάλτου και Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού μας Ναού, αντιστοίχως.

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί συναυλία Ευρωπαϊκής Μουσικής, για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Σίτισης «Δος ημίν σήμερον» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή των: Δημοτικής Χορωδίας Αγριάς, υπό τη διεύθυνση του κ. Βλάση Μαστρογιάννη και Δημοτικής Χορωδίας Νέας Αγχιάλου, υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Διαμαντόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι παλαίμαχοι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι του Μητροπολιτικού Ναού Αρχοντής Παντελόπουλος, Ειρήνη Σγαρδώνη, Απόστολος Κωστούλας και Μαρία Κυριακοπούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου