ΤΟΠΙΚΑ

Κυψέλη φιλαναγνωσίας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

κυψέλη-φιλαναγνωσίας-στο-3ο-δημοτικό-σ-206790

Μαθητές διάβασαν «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» και συζήτησαν με τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή

Μια ξεχωριστή μέρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ε΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, ήταν η περασμένη Δευτέρα, όταν ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Διονύσης Λεϊμονής επισκέφθηκε το σχολείο.

Ο κ. Λεϊμονής συζήτησε με τους μαθητές και τους προέτρεψε να μοιραστούν εμπειρίες, σκέψεις και συναισθήματά τους με αφορμή το βιβλίο «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» που διάβασαν στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας.

Οι μαθητές και μαθήτριες στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης, την προηγούμενη χρονιά και με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Αννιτας Ποδαροπούλου, διάβασαν το βιβλίο, ξεφύλλισαν τις σελίδες του, ταξίδεψαν μαζί του, αντάλλαξαν και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για το πολύ ενδιαφέρον θέμα, την επιστροφή των αρχαίων μνημείων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Στο τέλος της βιωματικής δράσης και μετά τη σύντομη συνέντευξη που έδωσε στη μαθήτρια Κωνσταντίνα Κωτούλα, ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία τους με την ευχή «να ονειρεύονται» και να μη χάσουν ποτέ την ελπίδα τους για έναν καλύτερο κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου