ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας για το Παναγιώτικο –Κινδυνεύει με κατάρρευση

κραυγή-αγωνίας-για-το-παναγιώτικο-κι-206134

Κραυγή αγωνίας από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου μέσω των βουλευτών Μαγνησίας προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία για τον κίνδυνο κατάρρευσης του φράγματος Παναγιώτικο. Αν το φράγμα καταρρεύσει ένας ολόκληρος οικισμός, αυτός της Μπούφας, θα… αφανιστεί με κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες ενώ το μισό Πήλιο θα μείνει χωρίς νερό. «Θα γίνουμε νέα Μάντρα», ο φόβος στελεχών της δημοτικής αρχής που μεταφέρθηκε σήμερα στους βουλευτές, κατά τη διάρκεια περιήγησης που έγινε στο φράγμα και στα διυλιστήρια. Στο πλαίσιο της περιήγησης αποκαλύφθηκαν τα προβλήματα ένα προς ένα για το έργο των 13 εκατ. ευρώ το οποίο πλέον κινδυνεύει με κατάρρευση.

Το πιο επείγον ζήτημα είναι ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης που είναι εγκατεστημένος σε απόκρημνη περιοχή και έχει αποκαλυφθεί. Στην κυριολεξία κρέμεται στον αέρα από την πλαγιά βουνού και στην παραμικρή κατολίσθηση κινδυνεύει να σπάσει, αφήνοντας το μισό Πήλιο χωρίς νερό.

Μπροστά στο σοκαριστικό θέαμα οδήγησε μέσα από δύσβατη περιοχή το κλιμάκιο των τοπικών βουλευτών κ.κ. Χρήστο Μπουκώρο, Αθανάσιο Λιούπη, Κωνσταντίνο Μαραβέγια, Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Δεν είναι όμως το μοναδικό πρόβλημα: στη στέψη του φράγματος οι ρηγματώσεις είναι πλέον 15 στον αριθμό, η διαρροή του νερού ανέρχεται σε 300κ.μ. την ώρα(!), ενώ τα διυλιστήρια πλήρως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες σαπίζουν.

Το φράγμα αυτή τη χρονική περίοδο έχει το μέγιστο φορτίο νερού. Βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης η οποία γίνεται μέσω «διόδου» προς τη Μπούφα. Αν το φράγμα σπάσει, όπως τονίστηκε, το νερό θα φύγει με ορμή προς τον παραλιακό οικισμό με κίνδυνο για την ασφάλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου