ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη Αθανάσιου Λιούπη στο Κέντρο Υγείας Βόλου και στον ΕΦΚΑ

επίσκεψη-αθανάσιου-λιούπη-στο-κέντρο-188632

Το Κέντρο Υγείας Βόλου και τον ΕΦΚΑ επισκέφθηκε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης. Στο Κέντρο Υγείας Βόλου, ο Βουλευτής συζήτησε με τη Διευθύντρια κ. Μαρία Μπούχλη και με το προσωπικό για τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ευχαρίστησε όλους τους υγειονομικούς για την πολύτιμη συμβολή τους στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ενημερώθηκε ότι στο Κ.Υ. πραγματοποιούνται καθημερινά περισσότεροι από 340 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, ενώ διενεργούνται και διαγνωστικά test covid στους πολίτες.

Το Κέντρο Υγείας Βόλου είναι η μόνη δημόσια δομή, που περιλαμβάνει οδοντιατρικό- ορθοδοντικό ιατρείο και εξυπηρετεί όλη την διοικητική υγειονομική περιφέρεια τους πολίτες από την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια . Επίσης είναι η μοναδική δημόσια δομή στον νομό που γίνεται η δερματική δοκιμασία μαντού (Mantoux) για τον έλεγχο της φυματίωσης, πραγματοποιούνται και σπιρομετρήσεις για τη διάγνωση χρόνιων ασθενειών όπως το άσθμα και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), καθώς γίνεται και υγειονομικός έλεγχος ειδικών πληθυσμιακών ομάδων (άστεγοι, κακοποιημένες γυναίκες, κ.α.).

Όπως μετέφερε το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, η έλλειψη προσωπικού έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα καθώς τόσο στο τηλεφωνικό κέντρο όσο και στον τομέα της διοικητικής μέριμνας αναγκαστικά απασχολούνται νοσηλευτές, ελλείψει διοικητικού προσωπικού. Τέθηκε η ανάγκη συντονισμού όλων των δομών υγείας με δημιουργία νέων οργανογραμμάτων (σε εκκρεμότητα από το 2014) και η επαναπροκήρυξη όλων των άγονων θέσεων, με τον κ. Λιούπη να ενημερώνει πως οι άγονες θέσεις, όπως έχει μεταφέρει και ο Υπουργός Υγείας στον Βουλευτή, θα επαναπροκηρυχθούν σύντομα.

Ακόμη, απαραίτητη είναι η βελτίωση του εξοπλισμού με την προμήθεια σύγχρονου υπερήχου για το καρδιολογικό τμήμα, νέου ψηφιακού μαστογράφου, αλλά και η ενίσχυση της διοικητικής μέριμνας, για τη συνεχή παροχή υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων και η ανανέωση των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών.

Τέλος, το προσωπικό έθεσε στον Βουλευτή και το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας, με τον κ. Λιούπη να δεσμεύεται να μεταφέρει το αίτημα στην Διοίκηση του ΕΦΚΑ, όπου ανήκει το κτήριο.

Στη συνέχεια ο βουλευτής συναντήθηκε με την Διευθύντρια του ΕΦΚΑ Βόλου κ. Ευαγγελία Φωτάκη με την οποία συζήτησε εκτενώς τα διοικητικά και λειτουργικά ζητήματα του τοπικού παραρτήματος, καθώς και θέματα που άπτονται της διαδικασίας έκδοσης και απονομής συντάξεων.

Η κ. Φωτάκη ενημέρωσε τον κ. Λιούπη για την διοικητική αναδιάταξη στον Νομό με δύο τοπικές διευθύνσεις, το αντικείμενο και τον αριθμό των εισηγητών που εκδίδουν τις αποφάσεις συνταξιοδότησης, για την απλούστευση της διαδικασίας με την ηλεκτρονική έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης και την επίσπευση της απονομής ιδιαίτερα όταν υπάρχει αυτοτελής χρόνος ασφάλισης σε ένα ταμείο.

Σημαντική πρόοδος έχει γίνει στη διαχείριση του πολύ μεγάλου όγκου εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων στον Νομό Μαγνησίας αφού αυτά έχουν μειωθεί κατά πολύ, καθότι μόλις 50 περίπου υποθέσεις είναι σε εκκρεμότητα από το 2019 ενώ ο κύριος των εκκρεμοτήτων αφορά συνταξιοδοτικά αιτήματα του 2021 και 2020 και αφορούν κατά κύριο λόγω σε διαδοχική ασφάλιση στην οποία εμπλέκονται περισσότερα από ένα ταμεία, ή εκκρεμείς οφειλές που οδηγούν σε χρονοβόρες διαδικασίες για την απονομή κατ’ επέκταση.

Ο κ. Λιούπης σημείωσε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης, με στόχο τη δημιουργία ταχύτατων διαδικασιών και για την ψηφιακή απονομή των συντάξεων, αλλά και για άλλες διοικητικές πράξεις.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βόλου, τους υγειονομικούς αλλά και τη Διευθύντρια του ΕΦΚΑ για τη συνεργασία, ζήτησε να ενημερώνεται για τα προβλήματα που προκύπτουν, ενώ δεσμεύθηκε για την συμβολή του, με σκοπό την ουσιαστική αντιμετώπισή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου