ΤΟΠΙΚΑ

«Ρολά» στον ΕΦΚΑ Βόλου λόγω απεργίας

ρολά-στον-εφκα-βόλου-λόγω-απεργίας-245335

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ Βόλου, στο πλαίσιο απόφασης που έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία, καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπ. Εργασίας ότι απαξιώνει τον οργανισμό.

Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ στον Βόλο πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση έξω από το παράρτημα. Στην είσοδο του κτιρίου βρέθηκαν για να περιφρουρήσουν την απεργία εκπρόσωποι του τοπικού συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Μαγνησίας.

«Τα προβλήματα του ΕΦΚΑ είναι απόρροια πολιτικών που έχουν ασκηθεί διαχρονικά και εντείνονται τα τελευταία χρόνια. Το προσωπικό έχει μειωθεί, ο όγκος εργασίας συσσωρεύεται, συνταξιοδοτήθηκαν 500 συνάδελφοι μέσα στο 2021 και τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη», επισήμανε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Κοτινά.

Η κ. Κοτινά επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας ότι ωραιοποιεί την κατάσταση, μολονότι ο οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

«Ο υπουργός καλλιεργεί την εντύπωση στους πολίτες ότι φταίμε εμείς οι υπάλληλοι για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, αυτό όμως δεν ισχύει. Δημιουργήθηκε ένας ενιαίος φορέας κοινωνικής ασφάλισης- μαμούθ, δίχως σχεδιασμό. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το υπάρχον προσωπικό. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Να αντικατασταθεί ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός», συνέχισε η πρόεδρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου