ΤΟΠΙΚΑ

«Ρολά» στον ΕΦΚΑ Βόλου χθες, λόγω απεργίας

ρολά-στον-εφκα-βόλου-χθες-λόγω-απεργ-243367

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ Βόλου, στο πλαίσιο απόφασης που έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία, καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπ. Εργασίας ότι απαξιώνει τον οργανισμό.

Η απεργία που είχαν κηρύξει οι δύο ομοσπονδίες εργαζομένων του ΕΦΚΑ κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Ο υπουργός κάλεσε τους απεργούς να επιστρέψουν στις θέσεις τους, το γεγονός όμως ότι για τον ΕΦΚΑ είχε προκηρύξει απεργία επίσης η ΑΔΕΔΥ έδωσε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να «καλυφτούν» πίσω από την συνδικαλιστική ομπρέλα της τριτοβάθμιας οργάνωσης για να μην υποστούν κυρώσεις.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας την απόφαση του δικαστηρίου, υπογράμμιζε « οι μέρες πριν το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμες για να κλείσουν εκκρεμότητες πολλών πολιτών (πχ ασφαλιστική ενημερότητα). «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο ΕΦΚΑ ασκεί κοινωνική πολιτική και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες. Κι όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ!», πρόσθετε.

Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ στον Βόλο πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση έξω από το παράρτημα. Στην είσοδο του κτιρίου βρέθηκαν για να περιφρουρήσουν την απεργία εκπρόσωποι του τοπικού συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Μαγνησίας.

«Τα προβλήματα του ΕΦΚΑ είναι απόρροια πολιτικών που έχουν ασκηθεί διαχρονικά και εντείνονται τα τελευταία χρόνια. Το προσωπικό έχει μειωθεί, ο όγκος εργασίας συσσωρεύεται, συνταξιοδοτήθηκαν 500 συνάδελφοι μέσα στο 2021 και τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη», επισήμανε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Κοτινά.

Η κ. Κοτινά επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας ότι ωραιοποιεί την κατάσταση, μολονότι ο οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

«Ο υπουργός καλλιεργεί την εντύπωση στους πολίτες ότι φταίμε εμείς οι υπάλληλοι για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, αυτό όμως δεν ισχύει. Δημιουργήθηκε ένας ενιαίος φορέας κοινωνικής ασφάλισης- μαμούθ, δίχως σχεδιασμό. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το υπάρχον προσωπικό. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Να αντικατασταθεί ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός», συνέχισε η πρόεδρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου