ΤΟΠΙΚΑ

Επιασε «πάσα» Μαραβέγια ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόσκληση με …καρφιά για όλους

επιασε-πάσα-μαραβέγια-ο-συριζα-μετά-18527

Τα πρώτα «ναι», αλλά με όρους και προϋποθέσεις, είπαν οι βουλευτές Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου για σύσκεψη

Στρωμένο γήπεδο… στους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κων. Μαραβέγιας, οι οποίοι χθες «έπαιξαν μπάλα» για το ζήτημα της ποιότητας του αέρα στον Βόλο, καθώς και για το εργοστάσιο του SRF.

Η ενέργεια του κ. Μαραβέγια να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης σύσκεψης ως συντονιστής μεταξύ των συναδέλφων του, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του δημάρχου Βόλου και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, φαίνεται ότι εξέπληξε αρνητικά και ενδεχομένως εκνεύρισε τους παραλήπτες της πρόσκλησης που απέστειλε, την οποία μάλιστα σε μια προφανή, αλλά αποτυχημένη, όπως αποδείχθηκε, προσπάθεια να προκαταβάλει τη θετική τους απάντηση, έδωσε στη δημοσιότητα.

Ετσι, από την περασμένη Δευτέρα, οπότε το γραφείο του Κ. Μαραβέγια δημοσιοποίησε την επιστολή για σκέψη κοινής σύσκεψης γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα, καμία αντίδραση ή συνέχεια δεν δόθηκε, μέχρι χθες, με το «γαλάζιο στρατόπεδο» πιθανότατα να θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ακριβώς για να μην τους ανεβάσει.

Διότι σφοδρές ενοχλήσεις φαίνεται ότι προκάλεσε στους κατ’ εξοχήν αρμόδιους θεσμικούς φορείς (δήμος Βόλου για εργοστάσιο SRF, Περιφέρεια Θεσσαλίας για παρακολούθηση ποιότητας του αέρα) η ενέργεια του βουλευτή, με την οποία έδειξε να επιχειρεί να τους «καπελώσει», καθώς από το περιεχόμενο της επιστολής του γίνεται ξεκάθαρο ότι καμία επικοινωνία σε προσωπικό επίπεδο δεν προηγήθηκε.

Την ίδια ώρα, εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνταξη της επιστολής, δείχνουν ότι ο κ. Μαραβέγιας επιχείρησε να κρατήσει τον ρόλο του πλέον ευαίσθητου και με καθαρό λόγο πολιτικού προσώπου γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

«Σας καλώ να ορίσουμε μια κοινή σύσκεψη, προκειμένου να συζητήσουμε κατά πρόσωπο και να καταθέσουμε τις απόψεις μας, με σαφήνεια και καθαρότητα, για όσα μας απασχολούν το τελευταίο διάστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή – πρόσκλησή του, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές σε υπολοίπους βουλευτές, περιφερειάρχη και δήμαρχο Βόλου ότι δεν μιλούν με σαφήνεια και καθαρότητα.

Μάλιστα έμμεσα ψέγει τους προσκεκλημένους συνομιλητές του, αναφέροντας ότι η «ανταλλαγή ανακοινώσεων και επικρίσεων δεν συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων, την ώρα μάλιστα που οι πολίτες απαιτούν από εμάς συντονισμένα και υπεύθυνα να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα», ενώ δεν παραλείπει να τους παραδώσει και μαθήματα… «Η μεταξύ μας συνάντηση γύρω από ένα κοινό τραπέζι διαλόγου αποτελεί αυτονόητα υπεύθυνη ενέργεια που επιβάλλεται από τις θεσμικές μας ιδιότητες και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον», αναφέρει.

Όλα αυτά, την ώρα που ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος έχει μιλήσει αλλεπάλληλες φορές ξεκάθαρα για τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής σχετικά με το εργοστάσιο παραγωγής SRF, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός έχει επίσης τοποθετηθεί και το περιφερειακό συμβούλιο έχει ψηφίσει, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη έχει πολλάκις αναφερθεί σε ζητήματα σχετικά με την ποιότητα του αέρα στον Βόλο, ενώ οι βουλευτές έχουν κατ’ επανάληψη μιλήσει δημόσια, από το βήμα της Βουλής, σε διευρυμένες συσκέψεις φορέων για περιβαλλοντικά ζητήματα, σε επαφές τους με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Κατά συνέπεια σε τι αποσκοπούσε η πρωτοβουλία που θέλησε να αναλάβει ο Κ. Μαραβέγιας και να τους καλέσει όλους γύρω από το ίδιο τραπέζι; Αν ο λόγος δεν είναι εκείνος της μικροπολιτικής, τότε το μόνο βέβαιο είναι ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν από χθες την μπάλα στο γήπεδό του…

Οι βουλευτές Αλ. Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, πλαισιωμένοι από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν ντρίπλα… και είπαν «ναι» στη σύσκεψη, θέτοντας όμως όρους.

«Συμφωνούμε με τη διοργάνωση συνάντησης όλων των βουλευτών του νομού, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του δημάρχου Βόλου και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, με την προϋπόθεση της συμμετοχής των επιστημονικών φορέων της πόλης μας, μια και είναι γνωστά τόσο η ανησυχία των κατοίκων του Βόλου για το τεράστιο θέμα της αερορύπανσης, όσο και οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το θέμα αυτό, που το έχουν φέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας της τοπικής ζωής», αναφέρουν προσδιορίζοντας αφενός την ατζέντα της σύσκεψης και ζητώντας στη σύσκεψη, εκτός από τους κοινοβουλευτικούς και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, να συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΕ.

«Η βούλησή μας να συμμετέχουμε σε μια τέτοια διαδικασία είναι δεδομένη, εφόσον γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για τη συμμετοχή και των παραπάνω φορέων», αναφέρουν, κάνοντας έναν απλό φιλικό αγώνα, που ήθελε να «σφυρίξει» ο Κ. Μαραβέγιας, να εξελίσσεται σε ντέρμπι…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου