ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

ερώτηση-αλ-μεϊκόπουλου-στο-υπ-αγροτικ-45994

Να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες για τα πιστοποιητικά γνώσεων ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να μπορέσουν οι αγρότες-παραγωγοί να ανανεώσουν τα απαραίτητα για την προμήθεια γεωργικών φαρμάκων πιστοποιητικά γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων χωρίς να αναγκαστούν οι ίδιοι να υποβληθούν σε περαιτέρω έξοδα για την απόκτησή τους, αλλά και να επιλυθεί εγκαίρως το πρόβλημα της ανανέωσης των πιστοποιητικών γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων για να μην διασαλευτεί η πώληση και η αγορά γεωργικών φαρμάκων και η απρόσκοπτη φυτοπροστασία των καλλιεργειών, ζητεί με ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλ. Μεϊκόπουλος.

Την ερώτηση στηρίζουν με τη συνυπογραφή τους και άλλοι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο με το νόμο (Ν. 4036/2012), τα πρώτα πιστοποιητικά γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων δόθηκαν το 2015, τώρα όμως θα πρέπει να ανανεωθούν. Αυτό σημαίνει πως οι αγρότες θα πρέπει να περάσουν από νέες εξετάσεις και να επιβαρυνθούν με το κόστος του παραβόλου.

«Ειδικά την παρούσα χρονική στιγμή, όπου οι συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) έχουν πλήξει τον πρωτογενή τομέα, η επιβάρυνση των αγροτών με επιπλέον κόστη δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους, ενώ τα τελευταία χρόνια οι καιρικές συνθήκες τόσο τους χειμερινούς όσο και τους θερινούς μήνες έχουν πλήξει σημαντικά την αγροτική παραγωγή με πολλές καλλιέργειες να έχουν μέχρι και μηδενική παραγωγή», τονίζει ο βουλευτής και ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να παρέμβει άμεσα για να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες-παραγωγοί με αχρείαστα έξοδα και περαιτέρω ταλαιπωρία, όπως αναφέρει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου