ΤΟΠΙΚΑ

Στήριγμα για εκατό απόρους είναι ο τοίχος της καλοσύνης

στήριγμα-για-εκατό-απόρους-είναι-ο-τοί-201

Περισσότερες από εκατό σακούλες με τρόφιμα, μερίδες φαγητού, είδη ένδυσης και υπόδησης υπολογίζεται ότι έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής σε ισάριθμους απόρους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, μέσω του τοίχου της καλοσύνης που θεμελιώθηκε με πρωτοβουλία του Προσκοπικού Δικτύου του 9ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βόλου.

Τα τέσσερα σημεία όπου συγκεντρώνονται διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, γεμίζουν διαρκώς, σε καθημερινή βάση, από σακούλες, οι οποίες βρίσκουν άμεσα τον προορισμό τους, με αποδέκτες, αντίστοιχα, δεκάδες ανθρώπους που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θανάσης Λεβαντή (Νάσος), αρχηγός του Προσκοπικού δικτύου που ανέλαβε τη συγκεκριμένη δράση, επεσήμανε ότι και στα τέσσερα σημεία όπου αναπτύσσεται η συγκεκριμένη κοινωνική πρωτοβουλία, σημειώνεται πληθώρα προσφορών από πολλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα: «αν κάτι δεν σου χρειάζεται ας το. Αν κάτι σου χρειάζεται, πάρ’ το», το οποίο προτάσσουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας.

Στις μερίδες φαγητού αναγράφεται, σύμφωνα με την παράκληση των εμπνευστών, η ημερομηνία παρασκευής φαγητού, ενώ άνθρωποι κάθε ηλικίας, ενήλικες και παιδιά περιεργάζονται με ενδιαφέρον τα σημεία συγκέντρωσης βοήθειας για απόρους, προκειμένου να συνδράμουν την προσπάθεια.

Απώτερος στόχος είναι να ενισχυθεί αλλά και να διευρυνθεί η ίδια προσπάθεια, με στόχο να αποτελέσει μακροπρόθεσμα πεδίο προσφοράς για όλους όσοι χρειάζονται βοήθεια, σε κεντρικά και περιφερειακά σημεία της πόλης.

Οσοι επιθυμούν να προσφέρουν φαγητό και ρούχα, τα οποία δεν χρειάζονται, μπορούν να εναποθέσουν σακούλες με τα προαναφερθέντα είδη στη συμβολή των οδών Σ. Σπυρίδη και Ρήγα Φεραίου, στον εσωτερικό τοίχο στο πάρκο απέναντι από το Ελληνογαλλικό σχολείο, επί τις οδού Κασσαβέτη με Κωνσταντά στο κτίριο των προσκόπων της Περιφέρειας Μαγνησίας, στην πλατεία πανεπιστημίου επί της οδού Μακεδονομάχων (ο κάθετος πεζόδρομος πλευρικά της πλατείας, πιο κάτω από το τσιπουράδικο) και στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου από την πλευρά της εκκλησίας, στο παλιό εκδοτήριο εισιτηρίων του ΟΣΕ μέσα στο πάρκο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου