ΤΟΠΙΚΑ

Συμβολαιακή Γεωργία για όλη τη Θεσσαλία

συμβολαιακή-γεωργία-για-όλη-τη-θεσσαλ-180426

Πυρετώδεις προετοιμασίες από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου για να είναι όλα έτοιμα το Σεπτέμβριο

Μελέτη συντάσσεται το τελευταίο διάστημα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, από ομάδα γεωτεχνικών (γεωπόνων και κτηνοτρόφων), για την εφαρμογή του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί μέσα στο Σεπτέμβριο και θα ισχύει για ολόκληρη τη Θεσσαλία με πόρους του Συνεταιρισμού και τη συμπαράσταση της Τράπεζας Πειραιώς. Τα προϊόντα που θα αφορούν τη Συμβολαιακή Γεωργία είναι το κριθάρι και το καλαμπόκι.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Μέσα στο Σεπτέμβριο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος θα ανακοινώσει επίσημα όλο το πλαίσιο της Συμβολαιακής Γεωργίας. Ειδικότερα, σε ένα μήνα θα γνωστοποιηθούν οι τιμές με τις οποίες θα αγοράζει κριθάρι και καλαμπόκι από τους αγρότες και παράλληλα οι τιμές που θα παίρνουν οι κτηνοτρόφοι από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου.

«Η πρόταση θα ισχύσει προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους του θεσσαλικού χώρου με τους οποίους θα υπογράψουμε και σχετικές συμβάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Νικήτας Πρίντζος, προσθέτοντας ότι παράλληλα θα καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα βοηθηθεί τόσο ο αγροτικός, όσο και ο κτηνοτροφικός κόσμος.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο ίδιος, η πρωτοβουλία που θα αναλάβει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου δεν θα θυμίζει τις αντίστοιχες κινήσεις Συμβολαιακής Γεωργίας που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. «Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου έχει δημιουργηθεί ήδη μια ομάδα από γεωτεχνικούς (γεωπόνους και κτηνοτρόφους), οι οποίοι εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση μελέτης για το πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας. Η μελέτη θα αφορά στον τρόπο που θα προχωρήσουμε προς όφελος τους αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου», κατέληξε ο κ. Πρίντζος.

Ουσιαστικά η Συμβολαιακή Γεωργία εξασφαλίζει στον παραγωγό την αναγκαία ρευστότητα, παρέχοντάς του το πλεονέκτημα να πετυχαίνει αισθητά καλύτερες τιμές κατά την αγορά των αγροτικών εφοδίων του. Παράλληλα ο αγρότης μπορεί να βελτιώσει τους όρους παραγωγής και πρωτίστως να έχει και καλύτερη ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος του.

Τέλος ο κ. Πρίντζος τόνισε ότι φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου θα παραλάβει στις εγκαταστάσεις του Αγίου Δημητρίου καλαμπόκι φετινής εσοδείας από τους παραγωγούς της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου