ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία οι μαθητικές μεταφορές από την Π.Ε. Μαγνησίας

στην-τελική-ευθεία-οι-μαθητικές-μεταφ-178977

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα εξυπηρετηθούν περίπου 4.000 μαθητές

Το κλειδί στη μίζα… απομένει να γυρίσουν οι οδηγοί λεωφορείων και ταξί για την έναρξη των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών του νομού από και προς το σχολείο τους. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τις μαθητικές μεταφορές βρίσκονται στην τελική ευθεία και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τα δρομολόγια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φέτος, ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά, οι μαθητές δεν θα περιμένουν στη… στάση το λεωφορείο που δεν θα περάσει ποτέ για να πάνε σχολείο. Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις μεταφορές των μαθητών. Εως τέλος Αυγούστου, αναμένεται να υπογραφτεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για το 70% των μαθητικών δρομολογίων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται όμως και ο πρόχειρος διαγωνισμός για το υπόλοιπο 30% των δρομολογίων, προκειμένου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα λεωφορεία να μπορούν να επιβιβάσουν και να μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία τους.

Περίπου 4.000 μαθητές θα μεταφέρονται με δρομολόγια του ΚΤΕΛ, μισθωμένα λεωφορεία και ταξί από και προς τα σχολεία τους. Συνολικά ο προϋπολογισμός για τις μαθητικές μεταφορές μέσα στο σχολικό έτος 2014- 2015, ανέρχεται στα 2,1 εκ. ευρώ. Μέσω δρομολογίων του ΚΤΕΛ και κάνοντας χρήση μαθητικού δελτίου αναμένεται να εξυπηρετηθούν περίπου 2.500 μαθητές, για επιπλέον 1.700 μαθητές θα μισθωθούν λεωφορεία, ενώ η καθημερινή μετακίνηση από και προς τα σχολεία τους θα γίνεται με ταξί για 146 μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Ανάμεσα στους εξυπηρετούμενους με μισθωμένα λεωφορεία και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Συνολικά θα υπάρξουν 80 δρομολόγια.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά των μαθητών προβλέπεται για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο τόπος κατοικίας απέχει από το σχολείο από τέσσερα χιλιόμετρα και πάνω (για μαθητές Λυκείου), άνω των 2,5 χλμ. (μαθητές και Γυμνασίου) και άνω των 1.200μ. (μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου