ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος: Να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό στο Αλιβέρι Βόλου

μεϊκόπουλος-να-διερευνηθεί-σε-βάθος-τ-177400

«Η τήρηση της τάξης και της κοινωνικής ασφάλειας είναι βασική αρμοδιότητα των Σωμάτων Ασφαλείας, ωστόσο η εξάντληση της αυστηρότητας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και κοινωνικές ομάδες, οδηγούν σε επικίνδυνα και θανατηφόρα περιστατικά, τα οποία κάθε άλλο παρά διαφυλάσσουν την κοινωνική ειρήνη», τόνισε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σχετικά με την καταδίωξη που έγινε το Σάββατο στο Αλιβέρι Μαγνησίας.

Ο Βουλευτής κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με βάση την Επιστολή της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, σύμφωνα με την οποία τρία περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ του Σαββάτου 29/01/2022 καταδίωξαν για περισσότερη από μισή ώρα αυτοκίνητο με 5 ανήλικους Ρομά. Οι ανήλικοι δεν σταμάτησαν σε σχετικό έλεγχο της αστυνομίας και έπειτα ξεκίνησε καταδίωξη, η οποία έληξε μίση ώρα μετά στο σπίτι του ανήλικου οδηγού, με αστυνομικό να πυροβολεί κατά του ανηλίκου σύμφωνα με μαρτυρίες.

«Είναι δεδομένο ότι τα όργανα τις αστυνομίας υποχρεούνται να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες και να διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους με βάση τη δικαιοδοσία τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το μέτρο της αναλογικότητας θα πρέπει να τηρείται σε κάθε περίπτωση, ειδικά όταν πρόκειται για ανήλικα παιδιά και παρόμοια περιστατικά έχουν οδηγήσει στο παρελθόν σε άδικες απώλειες ζωών.

Ο Βουλευτής κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να διερευνήσει σε βάθος το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Αλιβέρι Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου