ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνες για ρευματοκλοπές στο Αλιβέρι

καμπάνες-για-ρευματοκλοπές-στο-αλιβέ-595089

Χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που συζήτησε κατ’ εξαίρεση τις υποθέσεις

Ποινές φυλάκισης από οκτώ μήνες έως και ένα έτος επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για τρεις υποθέσεις ρευματοκλοπής, που εκδικάστηκαν μετά από έφεση.

Σε έλεγχο του Διαχειριστή Ελληνική Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στο Αλιβέρι τον Αύγουστο του 2018 διαπιστώθηκε ότι τρεις Ρομά που τα σπίτια τους ήταν το ένα κοντά στο άλλο έκλεβαν ηλεκτρικό ρεύμα επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Οι δύο τους Ρομά είχαν συγγενική σχέση, καθώς είναι πατέρας και γιος. Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε καταγγελία εναντίον τους.

Χθες, οι υποθέσεις εκδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό σε ξεχωριστή δίκη η κάθε μία.

Συγκεκριμένα 50χρονος Ρομά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, καθώς ζημίωσε τη ΔΕΗ με το ποσό των 4.000 ευρώ, κλέβοντας ρεύμα για διάστημα τεσσάρων χρόνων από το 2014 έως το 2018.

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε το σφάλμα του. Υποστήριξε ωστόσο ότι συνέβαινε για διάστημα έξι – εφτά μηνών και όχι για τέσσερα χρόνια.

Ο γιος του, 25χρονος Ρομά, καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ζημίωσε τη ΔΕΗ με το ποσό των 2.000 ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα με τον πατέρα του. Ο ίδιος απολογούμενος παραδέχτηκε το λάθος του, είπε, όμως, ότι ήταν άνεργος και γι’ αυτό είχε πολλά οικονομικά προβλήματα.

Τέλος, γείτονας των δύο προαναφερόμενων Ρομά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίως για ζημία στη ΔΕΗ 2.000 ευρώ από κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος για διάστημα επίσης τεσσάρων χρόνων. Σε αυτή την περίπτωση ο καταδικασθείς αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι ήταν Καρδίτσα. Ισχυρίστηκε ότι επισκέφτηκε το σπίτι της γιαγιάς του στο Αλιβέρι μόνο για πέντε μέρες και εκεί βρήκε έναν λαθρομετανάστη, που κατέδειξε ως υπαίτιο της κλοπής.

Οι δύο καταδικασθέντες με τις μετατρεπόμενες ποινές κατέθεσαν μετά τις δίκες αιτήσεις για αποπληρωμή των ποινών με δόσεις και τα αιτήματά τους έγιναν αποδεκτά.

Το Δικαστήριο αναγνωρίζοντας τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας όρισε να καταβάλλουν τις ποινές σε τέσσερις δόσεις στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Μάιο του 2023.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου