ΤΟΠΙΚΑ

Αστυνομικοί καταγγέλλονται ότι άνοιξαν πυρ κατά ανήλικων Ρομά στο Αλιβέρι Ν. Ιωνίας

αστυνομικοί-καταγγέλλονται-ότι-άνοι-178298

Στο πόδι έχει ξεσηκωθεί από τα ξημερώματα ο οικισμός των Ρομά, στο Αλιβέρι, στη Νέα Ιωνία. Όπως καταγγέλλεται, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ οι οποίοι καταδίωκαν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ανήλικα παιδιά, άνοιξαν πυρ κατά του 16χρονου οδηγού.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν πέντε ανήλικοι. Δύο αγόρια και τρία κορίτσια. Ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα αυτοκινήτου. Κινούνταν στον περιφερειακό όταν έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς. Ανδρες της ΟΠΚΕ έκαναν σήμα να σταματήσει το αυτοκίνητο. Ο οδηγός δεν σταμάτησε και συνέχισε την πορεία του. Ξεκίνησε καταδίωξη. Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν οι καταγγέλλοντες, όταν το όχημα έφτασε μπροστά στο σπίτι του οδηγού και σταμάτησε, οι αστυνομικοί που ακολουθούσαν με το αυτοκίνητο της ΟΠΚΕ, καθώς και δύο περιπολικά προσέγγισαν το αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει μπροστά στην αυλή.

Αστυνομικός άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου. Την ώρα που έβγαζε τον 16χρονο από το όχημα φέρεται να προέταξε το όπλο του. Το παιδί έπεσε στο έδαφος και έτσι τελικά κατάφερε να σωθεί από τη σφαίρα που λίγα δευτερόλεπτα μετά διαπερνούσε το τζάμι του οδηγού, όπως λένε οι συγγενείς του, δείχνοντας τα σημάδια στο αυτοκίνητο. Στο παράθυρο του οδηγού τη τρύπα από τη σφαίρα που χτύπησε το τζάμι είναι εμφανής. Η σφαίρα μάλιστα εξοστρακίτηκε στον διπλανό τοίχο και έτσι δεν ακολούθησαν χειρότερα.

«Το παιδί σώθηκε από θαύμα, όπως και τα άλλα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο και έντρομα άρχισαν να κλαίνε», κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Ενωσης ΡοΜα χωρίς Σύνορα Παναγιώτης Χαρίτος.

Στον οικισμό του Αλιβερίου σήμανε συναγερμός. Μόλις έγινε γνωστό το επεισόδιο πολλοί ρομά συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όπου απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια. Ο 16χρονος οδηγός με χειροπέδες στα χέρια συνελήφθη, αλλά λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Ο κ. Χαρίτος τόνισε ότι θα κατατεθεί μήνυση, ενώ κάλεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει για να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου