ΤΟΠΙΚΑ

Υπαίθριο μουσείο τοιχογραφιών ο Βόλος

υπαίθριο-μουσείο-τοιχογραφιών-ο-βόλο-173077

Κάλεσμα συμμετοχής για νέες επιφάνειες, στις οποίες καλλιτέχνες θα αφήσουν την υπογραφή τους, από την UrbanAct

H UrbanAct αρχίζει το φετινό πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών στην πόλη του Βόλου, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Συμμετέχουν εκ νέου δέκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2019 δημιουργήθηκαν οκτώ τοιχογραφίες σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Etnik από Ιταλία, Nasimo από Βουλγαρία, Fio από Αργεντινή, Mattia Campo Dal’ Ortoαπό Ιταλία, Arcy από Αμερική, Pener από Πολωνία, Hitnes από Ιταλία, και Kez από Ελλάδα.

Η διαδικασία δημιουργίας της κάθε τοιχογραφίας είναι η εξής:

Η UrbanAct προωθεί στους καλλιτέχνες τις επιφάνειες οι οποίες είναι διαθέσιμες, είτε από τους πολίτες που έχουν αιτηθεί να δημιουργηθεί τοιχογραφία στον χώρο τους, είτε από δημόσιους φορείς και δ/νσεις (σχολεία κ.ά.). Οι καλλιτέχνες επιλέγουν με τη σειρά τους το κτίριο -επιφάνεια που τους «ενδιαφέρει» και λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία της περιοχής, τις δικές τους σκέψεις και ιδέες, υλοποιούν το προσχέδιό τους το οποίο καταθέτουν στους ιδιοκτήτες. Εφόσον οι ιδιοκτήτες συμφωνήσουν, τότε προγραμματίζονται η δημιουργία της τοιχογραφίας και η φιλοξενία του καλλιτέχνη. Αν δεν υπάρξει συμφωνία τότε επιλέγεται άλλη επιφάνεια και ακολουθείται εκ νέου η ίδια διαδικασία.

Η UrbanAct καλεί όσους πολίτες – ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να προσφέρουν την επιφάνεια του κτιρίου τους να επικοινωνήσουν μαζί της. Το ίδιο και όσοι επίσης επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά ή και με υλικά τις δράσεις.

«Ευελπιστούμε και φέτος να δώσουμε στην πόλη μας σημεία ομορφιάς και δημιουργικότητας, εμπλουτίζοντας το μοναδικό στην Ελλάδα “Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφιών”», τονίζει η UrbanAct.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με την αιγίδα και στήριξη του ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, της Αντιδημαρχίας Παιδείας, την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και υποστηρίζεται από τις εταιρείες Flame (graffiti spray), Meraki Cafe, Σβώλος, Noodle’s, Χωριάτικο, Pizza Fan, Vinsanto, Φιλομήλα, Χαλέβα, Λαγαράς/καλαθοφόρα, Τζίκας Πέτρος/σκαλωσιές, Aerial.gr.

Χορηγός επικοινωνίας η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

UrbanAct x

Urbanact x Ο.e.a.-Ν.a.b. Volos, 2018

Urbanact x Orphanage of city of Volos. Volos, Greece, 2018

Urbanact x

Urbanact x Municipality of Volos. Volos, 2017

Urbanact x

Urbanact x Intercity coaches of Magnesia. Volos, 2015

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου