ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη εικαστική παρέμβαση της UrbanAct στην οδό Φερών

μεγάλη-εικαστική-παρέμβαση-της-urbanact-στην-372504

Τη συνεργασία της με το OldCity ανακοίνωσε με ικανοποίηση η Ομάδα UrbanAct. Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων δράσεων της για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης του Βόλου, η UrbanAct αποδέχτηκε την πρόσκληση του OldCity για να παρέμβει σε μια εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια επί της οδού Φερών στον περιμετρικό τοίχο του ΟΣΕ. Το OldCity ανακατασκεύασε την εν λόγω επιφάνεια για να υποδεχθεί τη νέα τοιχογραφία.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε διάφορα χρονικά διαστήματα και “θεματικά” σε διάφορα στάδια. Για το 2019 έχει προγραμματιστεί η παρέμβαση στα πρώτα 120 μέτρα, με θεματική εμπνευσμένη από τη μυθολογία της Αργούς και της αργοναυτικής εκστρατείας.

Το πρώτο τμήμα της τοιχογραφίας περιλάμβανε τα 60 πρώτα μέτρα και μόλις ολοκληρώθηκε, ενώ το δεύτερο τμήμα αυτής θα ξεκινήσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνοντας την εικαστική προσέγγιση στον μύθο της αργοναυτικής εκστρατείας.

Ο καλλιτέχνης που συμμετέχει είναι ο Kez, ο οποίος έχει ήδη δημιουργήσει πολλά έργα τοιχογραφιών στην πόλη του Βόλου, τα τελευταία δέκα χρόνια, χρησιμοποιώντας και εδώ μια ιδιαίτερη τεχνική γκράφιτι – χαρακτικού.

Η όλη παρέμβαση γίνεται με την αιγίδα και αδειοδότηση του ΟΣΕ και την στήριξη του OldCity.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου