ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακή τοιχογραφία στον Βόλο αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα

εντυπωσιακή-τοιχογραφία-στον-βόλο-αφ-273498

Το «CityCall», το φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών που διοργανώνει και υλοποιεί η Urbanact κάθε χρόνο στην πόλη του Βόλου και τροφοδοτεί το μοναδικό στην Ελλάδα «Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφιών», μόλις ολοκληρώθηκε για φέτος.

Η τελευταία τοιχογραφία, υλοποιήθηκε σε πολυκατοικία απέναντι από το παλιό εργοστάσιο “Οινοπνεύματος επί της οδού Κολοκοτρώνη 3. Συμμετείχε ο Ιταλός καλλιτέχνης Mattia Campo Dall’Orto.

Ο τίτλος της τοιχογραφίας είναι “A day in a diary of a Voiceless” και είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα. Απεικονίζει έναν σκύλο σε σώμα ανθρώπου, να γράφει στο ημερολόγιο του, την καθημερινότητά του.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης: “Τι γίνεται αν μπορούσε ένας αδέσποτος σκύλος να μιλήσει; Τι γίνεται αν μπορούσε να γράψει ένα ημερολόγιο; Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να πει; Ιστορίες για παγωμένες νύχτες, ζεστές ηλιόλουστες ημέρες, ατυχήματα και εκπλήξεις, ανθρώπους που νοιάζονται ή επιθετικούς ανθρώπους…

Υπάρχουν τόσες πολλές άγνωστες ιστορίες που θα μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε. Το έργο τέχνης αντιπροσωπεύει ένα υβριδικό πλάσμα που γράφει σε ένα ημερολόγιο ή διαβάζει τις εμπειρίες του από το παρελθόν”.

Τα εγκαίνια της τοιχογραφίας θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη στις 17.00, παρουσία του καλλιτέχνη και κατοίκων της περιοχής.

Η Urbanact προσκαλεί όποιον το επιθυμεί να παραβρεθεί με το κατοικίδιο του, για να ευχαριστήσουν από κοντά το καλλιτέχνη, ο οποίος συμμετείχε αφιλοκερδώς και προσέφερε στην πόλη το έργο του.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, η συγκεκριμένη τοιχογραφία υποστηρίχτηκε και από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου