ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνα για απάτες με ψευδείς αγγελίες στο διαδίκτυο από το Τριμελές

καμπάνα-για-απάτες-με-ψευδείς-αγγελίε-171744

Φυλάκιση 18 μηνών σε 52χρονο που εξαπάτησε Βολιώτη με πρόσχημα την πώληση φωτογραφικής μηχανής – Ο καταδικαστείς εξαπάτησε και δεύτερο πολίτη στην Αθήνα

Συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως με 3ετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες σε 52χρονο Αθηναίο για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Στις 29 Μαρτίου του 2019 ο κατηγορούμενος ανήρτησε αγγελία στο Facebook, με την οποία ενημέρωνε ότι διαθέτει προς πώληση μία φωτογραφική μηχανή αντί του ποσού των 2.100 ευρώ και κοινοποιούσε τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Με αφορμή την αγγελία, 35χρονος Βολιώτης επικοινώνησε μαζί του και εκδήλωσε ενδιαφέρον. Κατέθεσε σε λογαριασμό που του υπέδειξε ο κατηγορούμενος το προαναφερόμενο ποσό, όμως δεν παρέλαβε ποτέ τη φωτογραφική μηχανή.

Ο 52χρονος πήρε τα χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Μάλιστα, επανέλαβε την ίδια πράξη στις 15 Απριλίου του 2019. Ανέβασε στο διαδίκτυο δεύτερη ψευδή αγγελία, σύμφωνα με την οποία πουλούσε κινητό τηλέφωνο αντί του ποσού των 610 ευρώ.

Κάτοικος από την Αθήνα, ηλικίας 53 ετών, ενδιαφέρθηκε να αγοράσει το κινητό και του κατέβαλε τα χρήματα, μετά από συνεννόηση μαζί του. Ούτε εκείνος, όμως, παρέλαβε ποτέ το κινητό τηλέφωνο, ούτε μπόρεσε να ξαναβρεί τον κατηγορούμενο στο τηλέφωνο.

Η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη μετά από προσφυγές των παθόντων. Χθες στο δικαστήριο ο καταδικασθείς δεν ήταν «παρών» για να απολογηθεί για τις πράξεις του και καταδικάστηκε ερήμην.

Ο 35χρονος εξεταζόμενος ως μάρτυρας ενημέρωσε αναλυτικά το δικαστήριο για τις ενέργειές του. Ο δεύτερος παθόντας απουσίαζε.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου