ΤΟΠΙΚΑ

Απάτες με κάρτες μέσω Πακιστανικών τηλεφώνων

απάτες-με-κάρτες-μέσω-πακιστανικών-τη-175785

Κλέβουν κάρτες και λογαριασμούς, χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα Πακιστανών, αναρτούν ψευδείς αγγελίες στο διαδίκτυο και εξαπατούν πλήθος ανυποψίαστων πολιτών.

Ετσι στήνονται οι ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών με πρόσχημα αγοραπωλησίες από επιτήδειους που αρπάζουν τις οικονομίες χρηστών του διαδικτύου.

Σε δίκη 27χρονου Θεσσαλονικιού στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απάτη σε βάρος 29χρονου Βολιώτη με λεία 520 ευρώ, αποκαλύφτηκε πλήρως ο τρόπος δράσης των απατεώνων.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή. Βεβαίως, ο ίδιος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο για να απολογηθεί για τις πράξεις του, ούτε είναι γνωστός ο τόπος της διαμονής του, ενώ όπως προέκυψε, έχει απασχολήσει επανειλημμένως και είναι σεσημασμένος για απάτες.

Η απάτη σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2018, όταν ο 29χρονος ενημερώθηκε από γνωστή ιστοσελίδα για την αγγελία πώλησης κάρτας γραφικών ηλεκτρονικού υπολογιστή και επικοινώνησε με τον 27χρονο που υποτίθεται ότι την πουλούσε.

Στην επικοινωνία που είχε μαζί του συνεννοήθηκαν ο παθών να καταθέσει το προαναφερόμενο ποσό και στη συνέχεια ο Θεσσαλονικιός να του αποστείλει την κάρτα.

Ο Βολιώτης κατέθεσε πράγματι τα χρήματα, όμως δεν παρέλαβε ποτέ την κάρτα. Προσπαθούσε να βρει στο τηλέφωνο τον δήθεν πωλητή και δεν μπορούσε να τον βρει. Κατέφυγε τότε στη Δικαιοσύνη.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι την αγγελία στην ιστοσελίδα την είχε αναρτήσει ο 27χρονος, ενώ ο λογαριασμός στον οποίο έγινε η κατάθεση των χρημάτων ανήκε σε 28χρονο άτομο με ειδικές ανάγκες, ο οποίος κατηγορήθηκε για άμεση συνέργεια στην απάτη και κρίθηκε αθώος.

Ο δράστης εξαπάτησε τον 28χρονο. Με πρόσχημα ότι θα του έδινε χρήματα του πήρε την κάρτα του και τον λογαριασμό τραπέζης για να τα χρησιμοποιήσει για την απάτη.

Δεν δίστασε να τον εμπλέξει στην υπόθεση αν και είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Επιπλέον, για να μην αφήσει ίχνη προμηθεύτηκε πακιστανική κάρτα για το κινητό του τηλέφωνο και έτοιμος για την απάτη ανέβασε στο διαδίκτυο ψευδή αγγελία.

Στη δίκη ήταν παρών ο πατέρας του 28χρονου, ο οποίος ενημέρωσε το δικαστήριο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γιος του και πως βρέθηκαν η κάρτα του και ο λογαριασμός του στα χέρια του δράστη.

Πήγε να πουλήσει σόμπα και ζημιώθηκε με 1.250 ευρώ

Θύμα απάτης έπεσε 54χρονος Βολιώτης στα μέσα Ιανουαρίου, όταν αποπειράθηκε να πουλήσει σόμπα μέσω διαδικτύου.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ενημέρωσε χθες ότι άγνωστος δράστης του τηλεφώνησε και με το πρόσχημα της αγοράς, του ζήτησε να τον κωδικό pin της κάρτας του και τον αριθμό λογαριασμού για να καταθέσει το αντίτιμο.

Εχοντας αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά του στοιχεία, μετέφερε ποσό 1.250 ευρώ από τον λογαριασμό του παθόντα και εξαφανίστηκε.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτισε δικογραφία κατά αγνώστου για απάτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου