ΤΟΠΙΚΑ

Χειροθεσία νέου Πνευματικού στον Αγιο Γεώργιο

χειροθεσία-νέου-πνευματικού-στον-αγι-166001

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου λειτούργησε χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία ικανού εκκλησιάσματος, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή, παρατήρησε ότι ο Χριστός «δεν περιορίζεται από σύνορα ή από τις ανθρώπινες φυλές. Ηρθε στον κόσμο για όλους, είναι ο Μεσσίας όλου του κόσμου. Ομως, ο Χριστός διδάσκει, παράλληλα, ποια είναι η πίστη που σώζει τον άνθρωπο. Είναι εκείνη που αποδεικνύεται έμπρακτα, που ξεπερνά τα εμπόδια του κοινωνικού περιβάλλοντος και δεν κρίνει τους ανθρώπους, παίρνοντας την θέση του Θεού. Πρόκειται για τον πειρασμό που καταβάλλει συχνά τους Χριστιανούς, να κατατάσσουν τους ανθρώπους στον Παράδεισο ή στην κόλαση, κατά το δοκούν. Ομως, η κρίση είναι αποκλειστικό έργο του Θεού. Από εμάς ζήτησε να μην κρίνουμε, γιατί θα κριθούμε, να προσεγγίζουμε τους ανθρώπους με αγάπη και Εκείνον με πίστη, που είναι προϊόν ταπείνωσης, υπομονής και επιμονής».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους δύο νέους εφημερίους του Ναού, τον Προϊστάμενο π. Γεώργιο Κορνούτο «για την ευθύνη που ανέλαβε και την επιμέλεια που τον διακρίνει» και τον συνεφημέριό του Αρχιμ. Φιλοκτήμονα Σταμόπουλο – Σαμαρά, στέλεχος, από πολλών ετών της Ιεράς Μητροπόλεως. Προεχείρησε δε σε Πνευματικό τον π. Φιλοκτήμονα και του ευχήθηκε με φόβο Θεού, αγάπη, διάκριση και ταπείνωση να επιτελεί το μέγιστο έργο της Πνευματικής πατρότητος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου