ΛΑΡΙΣΑ

Σε συμβολικό αποκλεισμό προχώρησαν οι αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας

σε-συμβολικό-αποκλεισμό-προχώρησαν-ο-165821

Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ έως τις 2.15 μ.μ. χθες προχώρησαν οι αγρότες, όπως και οι εκπρόσωποι φορέων, που έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Νίκαιας. Μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία η κινητοποίηση έγινε με τους παριστάμενους να κατευθύνονται πεζή.

Οπως γνωστοποίησαν από το Σάββατο, σύμφωνα με το larissanet, μετά από πολύωρη σύσκεψη στο δημαρχείο της Νίκαιας, θα επιχειρούσαν μετά τις 12 το μεσημέρι να ανέβουν στην ΠΑΘΕ με σκοπό να κλείσουν συμβολικά το δρόμο. Αυτό τελικά έπραξαν, κλείνοντας το σημείο πεζή και όχι με τρακτέρ.

Προχθές, εν τω μεταξύ, η Συντονιστική του μπλόκου της Νίκαιας εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί σοβαρά με τα ζωτικής σημασίας αιτήματά μας και να προχωρήσει στην ικανοποίησή τους, επιχειρεί να κοροϊδέψει εμάς και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Τα 7 μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους αποτελούν ψίχουλα κοροϊδίας. Στην πλειοψηφία τους δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για αναμάσημα όσων είχαν εξαγγελθεί παλιότερα και τώρα εξειδικεύονται. Δεν ανταποκρίνονται στα συγκεκριμένα αιτήματά μας, δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματά μας, δεν μας προσφέρουν καν μια μικρή ανακούφιση».

Νωρίτερα, του συμβολικού αποκλεισμού, είχαν απευθύνει κάλεσμα υποστήριξης σε αιρετούς και φορείς. Στο σημείο βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θανάσης Νασιακόπουλος και ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας τόνισε πως «δεν υπάρχει καλή θέληση από την πλευρά της Κυβέρνησης». Παράλληλα, κάλεσε τους αγρότες να ενισχύσουν τόσο το μπλόκο της Νίκαιας όσο και τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Μαρούδας επισήμανε ότι τα αιτήματα άπτονται ευρύ πεδίου της κυβερνητικής πολιτικής και αποφάσεις επ’ αυτού του θέματος θα ληφθούν μετά από συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών.

Στη Μαγνησία

Την ίδια ώρα, αγρότες της Μαγνησίας συνεχίζουν να κρατούν παραταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου τα αγροτικά μηχανήματα, στο ύψος του Ριζομύλου. Σε τοπικό επίπεδο σήμερα θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση, προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά με νέο μπλόκο στο Αερινό.

Ταυτόχρονα, φορείς με ανακοινώσεις τους δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις και στα αιτήματα των αγροτών.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» «χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας αλλά και όλης της Ελλάδας, που κατέβηκαν για μια ακόμη φορά στα «μπλόκα του αγώνα», μαχόμενοι για την επιβίωσή τους. Στεκόμαστε δίπλα σας αλληλέγγυοι, και συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα σας. Τόσο οι εργάτες όσο και οι αγρότες γνωρίζουν πως το δίκιο τους θα κριθεί στον δρόμο του αγώνα.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους αγρότες και απαιτούμε άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το μπλόκο της Νίκαιας».

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος ΟΓΕ), «εκφράζει την συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών της Θεσσαλίας, που κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενωμένοι, με τα τρακτέρ βγαίνουν στο δρόμο στήνοντας ισχυρό πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια και άλλα τρία μπλόκα.

Οι αγρότες παλεύουν για την επιβίωσή τους. Διώχνονται από τα χωράφια τους γιατί το εισόδημά τους συρρικνώνεται διαρκώς από το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στα εφόδια, στα καύσιμα και ταυτόχρονα εξαναγκάζονται να πουλούν τον κόπο τους φθηνά, τα προϊόντα τους σε τιμές εξευτελιστικές.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και απαντάμε στις πολιτικές που χτυπούν αγρότες, αλλά και τα λαϊκά στρώματα της πόλης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου