ΤΟΠΙΚΑ

«Μπλόκο» με μηχανοκίνητη πορεία από τους αγρότες

μπλόκο-με-μηχανοκίνητη-πορεία-από-τ-161894

Κάθοδο στον Βόλο με αγροτικά μηχανήματα σχεδιάζει το μπλόκο Ριζομύλου την ερχόμενη Δευτέρα – Ανοιχτό κάλεσμα στους τοπικούς φορείς για στήριξη

Ανεβάζουν στροφές οι αγρότες στη Μαγνησία, που βρίσκονται στο μπλόκο του Ριζομύλου. Τις επόμενες μέρες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, δηλώνοντας «παρών» και με άλλες μορφές δράσης, υπό την «ομπρέλα» της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

Στο πλαίσιο αποφάσεων, που ελήφθησαν στο μπλόκο Ριζομύλου, οι αγρότες απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους φορείς της Μαγνησίας να παρευρεθούν αύριο Πέμπτη στο σημείο, όπου έχουν παραταχθεί τα τρακτέρ, για να δηλώσουν συμπαράσταση στον αγώνα τους. Η συγκέντρωση έχει καθοριστεί για τις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου. Η Ομοσπονδία καλεί τους αγρότες από όλον τον νομό να συμμετάσχουν με τα αγροτικά και τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι»

Η Ομοσπονδία επισημαίνει πως «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και ότι «είναι ζήτημα επιβίωσης για τους αγρότες η παραμονή στα χωριά μας».

Τονίζει επίσης ότι «το κόστος παραγωγής είναι πλέον δυσβάστακτο για τις καλλιέργειές μας, το πετρέλαιο και το ρεύμα πανάκριβα, τα αγροτοεφόδια πωλούνται σε διπλάσια τιμή από πέρυσι, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να μην μπορούν να καλλιεργήσουν» και συνεχίζοντας αναφέρει: «Μόνο με τα αγροτικά μηχανήματα στους δρόμους θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματά μας που είναι πολλά, αλλά σε αυτή τη φάση του αγώνα προκρίνουμε ορισμένα από αυτά που θεωρούμε ότι αν επιλυθούν θα έχουμε μέλλον στο επάγγελμά μας».

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι κοροϊδία και καλεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να θεσπίσει κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να καταργήσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, να εξοφλήσει το σύνολο των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και, τέλος, να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία.

Πορεία με τρακτέρ στη Λάρισα από το μπλόκο της Νίκαιας

Ενισχύεται το μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας με νέες δυνάμεις. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, το μπλόκο θα ενισχυθεί με 50 ακόμα τρακτέρ, από χωριά της Λάρισας και της Καρδίτσας, ενώ σήμερα θα γίνει προσπάθεια να φτάσουν στον κόμβο της Νίκαιας και τρακτέρ από τον άξονα Λάρισας – Τρικάλων, από τα χωριά Τερψιθέα, Ραχούλα και Μάνδρα και Κοιλάδα.

Την ερχόμενη Παρασκευή προγραμματίζεται διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Κομβόι τρακτέρ από τη Νίκαια θα πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της πόλης, με σκοπό να γίνει έντονα αισθητή η παρουσία των αγροτών και εντός του αστικού ιστού.

Εξάλλου, το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός, εν αναμονή και των πρώτων δηλώσεων του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στόχος σημείωσε ο κ. Μαρούδας είναι να δρομολογηθεί συνάντηση με τον κ. Γεωργαντά, ενώ τα τρακτέρ βρίσκονται στον δρόμο.

Αγροτικά μπλόκα πάντως έχουν στηθεί επίσης στη Νάουσα, την Κουλούρα, την Επανομή, τον Εβρο, τη Φλώρινα, την Πέλλα, αλλά και σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου