ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη στους αγρότες από το Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας

στήριξη-στους-αγρότες-από-το-συνδικάτ-162285

Την στήριξη του στους αγρότες εκφράζει μέσω ανακοίνωσης το Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, καλώντας παράλληλα να βρεθούν όλοι την Πέμπτη 10/2/2022 στις 6 μ.μ στη συγκέντρωση συμπαράστασης που θα γίνει στο μπλόκο του Ριζόμυλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

«Προς τους αγρότες και αγρότισσες στο μπλόκο του Ριζόμυλου:

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα που δίνετε, για μια ακόμα φορά, για να παραμείνετε στη γη σας και τις καλλιέργειες σας, για να μπορέσετε να συνεχίσετε να ζείτε ανθρώπινα εσείς και οι οικογένειες σας. Γνωρίζουμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζετε κάθε χρόνο με το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής, με τις τιμές του πετρελαίου και του ρεύματος να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, με τη διάθεση της παραγωγής σας να εξαρτάται από τους μεγαλέμπορους και τις πολιτικές της Ε.Ε.

Η ίδια πολιτική που δεν επιτρέπει σε σας να σηκώσετε κεφάλι και να ζήσετε μια ανθρώπινη ζωή τσακίζει καθημερινά και τα δικά μας δικαιώματα. Πετσοκόβει, στο όνομα της «ανάπτυξης», τους μισθούς μας, περιορίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα και κάνει τις ζωές μας λάστιχο, κάνει την καθημερινή μας εργασία βάσανο και κίνδυνο λόγω της έλλειψης μέτρων υγείας και ασφάλειας. Την ίδια ώρα οι τιμές των ειδών διατροφής, που εσείς με τον τίμιο ιδρώτα σας παράγετε, συνεχώς αυξάνονται, ώστε να πλουτίζουν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων.

Εργάτες και αγρότες έχουμε κοινά προβλήματα, κοινούς στόχους και επιδιώξεις. Ο αντίπαλος που έχουμε απέναντι μας είναι επίσης κοινός. Είναι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, οι διαδοχικές κυβερνήσεις που με διαφορετικά προσωπεία υπηρετούν τα κέρδη των λίγων και οι συμμαχίες τους, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, που συστηματικά 30 χρόνια τώρα στριμώχνει τους βιοπαλαιστές αγρότες, διώχνοντας τους από τη γη τους, προς όφελος των μεγαλοκαλλιεργητών και των μεγαλεμπόρων. Οι αντίπαλοι μας μπορεί να φαντάζουν πανίσχυροι, αλλά η μόνη πραγματική υπερδύναμη βρίσκεται στην κοινή πάλη των εκατομμυρίων καταφρονεμένων τούτης της γης. Είναι τούτη η κοινή πάλη που μπορεί να εξασφαλίσει ότι «θα ΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου