ΤΟΠΙΚΑ

Σε επιφυλακή στον ΟΑΕΔ

σε-επιφυλακή-στον-οαεδ-155426

«Με τις κεραίες σηκωμένες» παραμένουν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ στο Βόλο καθώς θεωρούν ότι οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εργασίας, έγιναν προκειμένου να καθησυχαστεί η κοινή γνώμη και παράλληλα να «μετρηθούν» οι αντιδράσεις έτσι ώστε να σχεδιαστούν ενδεχομένως σε άλλη βάση τα επόμενα βήματα.

Το σωματείο των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα τις επόμενες μέρες αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και να επιδιώξει γύρο επαφών με όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων του συνταγματικού τόξου στους οποίους θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πολύπλευρο έργο του ΟΑΕΔ και θα ζητηθεί να στηρίξουν τις όποιες πρωτοβουλίες αναλάβουν για να διασφαλίσουν το δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού απασχόλησης.

Στο μεταξύ το ΕΚΒ σε ανακοίνωσή του καταδικάζει οποιοδήποτε σχεδιασμό για ιδιωτικοποίηση των δομών του ΟΑΕΔ και δηλώνει συμπαραστάτης σε όποιες πρωτοβουλίες πάρουν οι εργαζόμενοι.

Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα αναφέρεται :«Το Ε.ΚΒ. στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ μετά την αναστάτωση που προήλθε από δημοσιεύματα σχετικά με το σχέδιο της Τρόικας να «τεμαχίσει» και να ιδιωτικοποιήσει τον φορέα.

Ο ΟΑΕΔ αποτελεί κοινωνική δομή του κράτους που στόχο έχει την υποστήριξη και την εύρεση θέσεων εργασίας για τους ανέργους όλων των ηλικιών. Η επίτευξη του στόχου αυτού βασίζεται στους άρτια εκπαιδευμένους υπαλλήλους που εξατομικευμένα και μέσω τεχνικών συμβουλευτικής κάνουν τα αδύνατα-δυνατά σε μια περίοδο που η ανεργία έχει φτάσει το 27%.

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και η πώληση τμήματος του σε ιδιώτες, θα μετατρέψει σε εμπόρευμα το δικαίωμα στην εργασία και σε έρμαια των πλουσίων ιδιωτών, τους χιλιάδες ανέργους. Να σταματήσει η αποστελέχωση του ΟΑΕΔ.

Να προστατευτεί ο κρατικός χαρακτήρας του ΟΑΕΔ και να παραμείνει ως κοινωνική δομή, να υπάρξει άμεση απόδοση των εισφορών στον ΟΑΕΔ».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου