ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη σε βάρος κοσμηματοπωλείου στον Βόλο με πρόσχημα την αγορά χρυσαφικών

απάτη-σε-βάρος-κοσμηματοπωλείου-στον-146878

Ο επιτήδειος ζήτησε λογαριασμό για να καταθέσει χρήματα και να κάνει αγορές η βαφτισιμιά του και εξαφανίστηκαν 200 ευρώ

Αλλες δύο απάτες με θύματα Βολιώτες απασχολούν τη Δικαιοσύνη. Το ηλεκτρονικό έγκλημα σε μέρες πανδημίας οργιάζει και οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές παλεύουν για να υπερασπίζονται πολίτες που είναι απροστάτευτοι.

Στη μια περίπτωση, επιτήδειος τηλεφώνησε σε κοσμηματοπωλείο στον Βόλο και ζήτησε από την επαγγελματία τραπεζικό λογαριασμό για να του καταθέσει 200 ευρώ, προκειμένου η βαφτισιμιά του να αγοράσει κοσμήματα.

Η επαγγελματίας δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα που της ζητούσε και προσφέρθηκε να τη βοηθήσει φίλη της δίνοντας τα δικά της στοιχεία, αλλά στην πορεία διαπίστωσε ότι της αφαίρεσαν 200 ευρώ.

Η απάτη καταγγέλθηκε στη Δικαιοσύνη, αφού στη συνέχεια ο επιτήδειος εξαφανίστηκε. Αφού πήρε τα χρήματα, σταμάτησε να απαντά στις κλήσεις και τα ίχνη του χάθηκαν ως διά μαγείας.

Οι έρευνες διενεργούνται προς την κατεύθυνση να βρεθεί ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγιναν τα τηλεφωνήματα και να κληθεί σε εξηγήσεις.

Στη δεύτερη περίπτωση άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε Βολιώτη και του είπε ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει το αυτοκίνητό του που το πουλά. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν λογαριασμούς προκειμένου ο αγοραστής να καταβάλει προκαταβολή 200 ευρώ. Όμως, μετά την ανταλλαγή των λογαριασμών που έγινε με πρόσχημα να γίνει η κατάθεση των χρημάτων μέσω της υπηρεσίας λεφτά στο λεπτό, ο ενδιαφερόμενος αγοραστής εξαφανίστηκε, ενώ ο Βολιώτης διαπίστωσε ότι από τον λογαριασμό του είχαν κάνει φτερά 200 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάληψη της λείας έγινε από ΑΤΜ τράπεζας στους Σοφάδες, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατόχου του τηλεφωνικού αριθμού μέσω του οποίου έγιναν οι κλήσεις στο θύμα. Ο κάτοχος ισχυρίζεται ότι κάποιος του έχει πάρει τον αριθμό χωρίς εξουσιοδότηση.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διαπιστωθεί αν υπήρξε πλαστογραφία για χρήση του τηλεφωνικού του αριθμού ή όχι.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε τις έρευνες για τις προαναφερόμενες απάτες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία καλείται να ξεμπλέξει το κουβάρι και να φθάσει στους επιτηδείους, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου