ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη με «δόλωμα» ευρωπαϊκά προγράμματα ~ Αετονύχηδες εξαπάτησαν τρεις Βολιώτες

απάτη-με-δόλωμα-ευρωπαϊκά-προγράμμ-443528

Αρπαξαν χρήματα και λίρες, τάζοντάς τους επιτόκιο 30% από αλβανική τράπεζα – Πώς ξεγέλασαν τα θύματά τους προσποιούμενοι τους εύπορους επενδυτές

Είχαν αδυναμία στις λίρες και τη χλιδάτη ζωή. Τους άρεσε να κυκλοφορούν με μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και να σκορπούν τα ευρώ σαν χαρτοπόλεμο.

Δεν ήταν όμως δικά τους. Απλά τα χρησιμοποιούσαν σαν «βιτρίνα» για να μπορούν να δελεάζουν τα θύματά τους.

Ανυποψίαστοι άνθρωποι, έχοντας κάνει ένα κομπόδεμα, ήθελαν να αξιοποιήσουν τα χρήματά τους σε επενδυτικά προγράμματα για να τα αβγατίσουν. Δυστυχώς όμως έπεσαν στην παγίδα και τώρα κλαίνε τα λεφτά τους.

Πίστεψαν σε τρεις αετονύχηδες ότι μπορεί να τους κάνουν πάμπλουτους από τη μία στιγμή στην άλλη και χωρίς δεύτερη σκέψη τους εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες και λίρες τις οποίες είχαν φυλαγμένες για μία ώρα ανάγκης.

Δράστες είναι δύο άνδρες 33 και 39 χρόνων αντίστοιχα. Επίσης στην απάτη εμπλέκεται μία γυναίκα, «αράχνη» όπως αποδείχτηκε, αφού χρησιμοποιήθηκε σαν «δόλωμα» για να πλησιάσουν οι δύο άλλοι τα υποψήφια θύματα.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν περίπου 50.000 ευρώ και αρκετές λίρες από τρεις Βολιώτες και έναν επαγγελματία, κάτοικο Αγρινίου.

Τους ανέφεραν ότι διαχειρίζονται μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα στην Αλβανία και ότι η αλβανική τράπεζα με την οποία συνεργαζόταν θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα χρήματα και τις λίρες αποδίδοντάς τους επιτόκιο 30%.

Οι τρεις Βολιώτες «τσίμπησαν» και τους έδωσαν το κομπόδεμά τους. Με αυτό τον τρόπο μπόρεσαν και άρπαξαν από τους δύο από 13.500 ευρώ και 10 χρυσές λίρες από τον καθένα, ενώ από το τρίτο θύμα πήραν κάτι λιγότερο, ήτοι, 13.000 ευρώ. Από τον πολίτη στο Αγρίνιο άρπαξαν 5.000 ευρώ, αλλά μήνυση δεν κατατέθηκε από το θύμα.

Ενώ περνούσε ο καιρός και οι τρεις Βολιώτες περίμεναν τα χρήματά τους να πολλαπλασιαστούν οι δράστες είχαν γίνει καπνός. Δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα και όποτε το έκαναν οι δικαιολογίες που προφασίζονταν ήταν παιδαριώδεις.

Οι εξαπατημένοι δεν άργησαν να συνειδητοποιήσουν ότι έπεσαν «θύματα» απατεώνων. Μόλις κατάλαβαν την κομπίνα που είχε στηθεί σε βάρος τους κατάθεσαν μήνυση. Χθες η υπόθεση συζητήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Από τους τρεις αετονύχηδες μόνο ο ένας κάθισε στο εδώλιο. Ο δεύτερος εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ενώ η γυναίκα παραμένει άφαντη, για αυτό και δικάστηκε ερήμην.

Και οι τρεις δικάστηκαν για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Και οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι. Οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν ο ένας σε δύο χρόνια φυλακή και καταβολή χρηματικού ποσού 360 ημερησίων μονάδων προς 5 ευρώ ημερησίως και ο δεύτερος σε 18 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου