ΤΟΠΙΚΑ

Αποτομή της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου

αποτομή-της-κεφαλής-του-τιμίου-προδρό-146272

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αφετών ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος

Την Αποτομή της Αγίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου τιμά η Εκκλησία μας αύριο Παρασκευή 29 Αυγούστου. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιερές Μονές και Ιεροί Ναοί: Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βροχιάς, Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς, Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Αφετών και Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Βυζίτσας.

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, σήμερα παραμονή της εορτής, στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής, σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βροχιάς, σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Αυγέρη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Παναγιώτου Κολοφωτιά, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς, σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, ο οποίος θα ομιλήσει. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αφετών, σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Βυζίτσας, σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Απόστολος Ντόκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου