ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει ο Αγ. Παντελεήμονας

πανηγυρίζει-ο-αγ-παντελεήμονας-191284

Λατρευτικές ακολουθίες σε ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εορτάζει η Εκκλησία μας αύριο Κυριακή 27 Ιουλίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Ορφανοτροφείου Βόλου, όπου σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο. Αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγυρίζουν επίσης: η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Νέας Αγχιάλου και ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος αεροπορικής βάσης Πλιασιδίου.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, σήμερα, παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Νέας Αγχιάλου, σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος αεροπορικής βάσης Πλιασιδίου, αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Χρήστου Χαχαμίδη, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου