ΤΟΠΙΚΑ

Προσφορά σε 1.450 απόρους από την τοπική εκκλησία

προσφορά-σε-1-450-απόρους-από-την-τοπική-εκ-152004

Πολύτιμο το έργο του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών

Σπουδαίο, όσο και αφανές έργο επιτελεί ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Διακονία», ο οποίος εξυπηρέτησε 1.450 απόρους επισκέπτες το 2013, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που υπέβαλε στο Σεβ. κ. Ιγνάτιο ο Υπεύθυνος του Σταθμού Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας.

Ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Υπηρεσιών «Διακονία», είναι ενταγμένος στο ευρύτερο έργο του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος» και στελεχώνεται από ομάδα 30 τακτικών και 10 έκτακτων εθελοντών.

Λειτουργεί καθημερινά σε ιδιόκτητο κτήριο (Γ. Καρτάλη 9 – Γλάδστωνος), στο Βόλο, από τις 8.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. και δέχεται τις προσφορές των συμπολιτών μας, ενώ κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. δέχεται τους απόρους συμπολίτες μας, στους οποίους χορηγούνται τα αναγκαία.

Αρκετά συχνά ο Σταθμός «Διακονία» έρχεται αρωγός στο έργο διαφόρων κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής μας, οι οποίες προμηθεύονται απαραίτητα υλικά για την ενίσχυση του έργου τους. Τέτοιες Υπηρεσίες είναι το Νοσοκομείο Βόλου, Κέντρα Υγείας. Διάφοροι ξενώνες, Σχολεία, Ιδρύματα, Κλινικές, Σπίτια Γαλήνης, Φιλόπτωχα Ταμεία ενοριών, φυλακές και Κρατητήρια.

Η «Διακονία», υπό την επίβλεψη του Συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος», κατά το παρελθόν διάστημα, προσέφερε τη δυνατότητα να εργαστούν άνεργοι, άστεγοι, μετανάστες, αποφυλακισμένοι άποροι κ.α. σε έργα εξωραϊσμού και συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων, στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Παρασκευής, Αγίων Θεοδώρων Βόλου, Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς, στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, στα Κρατητήρια Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου και στα Κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Η «Διακονία» θα συνεχίσει και στο νέο Εκκλησιαστικό έτος 2014-2015 την κοινωνική προσφορά της, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, διευρύνοντας, έτι περαιτέρω, το πολυσήμαντο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου