ΤΟΠΙΚΑ

Σε επιφυλακή τα νησιά

σε-επιφυλακή-τα-νησιά-140884

Αποκαθίστανται τα προβλήματα από τη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί το έμψυχο δυναμικό της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, με τη συνδρομή του διαθέσιμου μηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Στο μεταξύ, δεν προκάλεσε προβλήματα η βροχόπτωση που σημειώθηκε, αντίστοιχα, από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενώ παράλληλα οι προσπάθειες των συνεργείων δήμων και Πυροσβεστικής, επικεντρώθηκαν στη διάνοιξη των δρόμων που βρίσκονται σε ορεινά σημεία, δεδομένου ότι το επαρχιακό δίκτυο παραμένει ανοιχτό.

Στη Σκόπελο ειδικότερα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που σημειώθηκε ήταν η πτώση πολλών δέντρων στις δασικές περιοχές του νησιού, τα οποία λύγισαν κάτω από το βάρος του χιονιού και απαιτήθηκαν πολύωρες προσπάθειες προκειμένου να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα και να αποκατασταθεί η διέλευση από δρόμους που ήταν απροσπέλαστοι. Το χιόνι διατηρήθηκε, στο μεταξύ, στον ορεινό όγκο του νησιού, καθώς και εντός του οικισμού της Γλώσσας, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν προβλήματα. Τα φαινόμενα ήταν πιο ήπια στη Σκιάθο, ενώ στην Αλόννησο, όπου επίσης σημειώθηκε χθες βροχόπτωση, συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής, κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει το οδικό δίκτυο του νησιού.

Χιόνι στο δήμο Ρήγα Φεραίου

Χιονόπτωση σημειώθηκε, στο μεταξύ, χθες στην περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν προβλήματα. Το κύμα του χιονιού κάλυψε τις περιοχές Βελεστίνου, Αερινού, Περίβλεπτου, Αγίου Δημητρίου, το Μικρό Περιβολάκι, το Κεραμίδι και το Βένετο. Το οδικό δίκτυο διατηρήθηκε ανοιχτό, με τη συνδρομή μηχανημάτων της περιφέρειας και του δήμου Ρήγα Φεραίου, τα οποία ανέλαβαν δράση από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το ύψος του χιονιού κυμάνθηκε από 5 έως 15 εκατοστά, κατά τόπους, ενώ στην περιοχή του Κεραμιδίου, ειδικότερα, ξεπέρασε τα 20 εκατοστά, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργηθούν προβλήματα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου