ΤΟΠΙΚΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας ~ Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

νέο-κύμα-κακοκαιρίας-κατακόρυφη-πτώσ-142789

Επανέρχονται οι χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο – Μέχρι -10 βαθμούς Κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αρνητικό πρόσημο θα έχει η θερμοκρασία που θα σημειωθεί μέσα στην πόλη του Βόλου το ερχόμενο Σάββατο, ενώ στα Χάνια Πηλίου, θα φτάσει τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Η μεταστροφή του καιρού θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από σήμερα Τετάρτη, οπότε και θα σημειωθούν συννεφιές. Τα φαινόμενα θα είναι πιο αισθητά στη δυτική Θεσσαλία και τις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Στα πεδινά αναμένονται ασθενείς βροχές και ενδεχομένως χιονόνερο, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές της Μαγνησίας και το Πήλιο. Η χιονόπτωση στο Πήλιο, ειδικότερα, αναμένεται να σημειωθεί σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων αλλά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται τις απογευματινές ώρες.

Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν και οι θερμοκρασίες στα αστικά κέντρα θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα, μεταξύ 5 και 6 βαθμών Κελσίου, ενώ θα είναι χαμηλότερες στις υπόλοιπες περιοχές.

Αύριο Πέμπτη, αντίστοιχα, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με συννεφιές κυρίως στις νότιες περιοχές και την Παρασκευή θα σημειωθούν, αντίστοιχα, συννεφιές, οι οποίες θα πυκνώσουν προς το απόγευμα.

Το νέο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα επηρεάσει κυρίως τη Μαγνησία προς το βράδυ της Παρασκευής, θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν χιόνια κυρίως στα νότια ορεινά και τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Παράλληλα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις γενικά στις ορεινές περιοχές και ενδεχομένως και στις πεδινές, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί χιονόπτωση και μέσα στην πόλη του Βόλου, κυρίως μετά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο μαθηματικός – μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», τονίζει ότι «το σαββατοκύριακο θα σημειωθεί παγετός. Η μέγιστη τιμή στην πόλη του Βόλου θα κυμανθεί από 3 έως 5 βαθμούς στην πόλη του Βόλου, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής θα σημειώσει και νέα πτώση, φθάνοντας κάτω από το μηδέν ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου».

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται στη διάρκεια του σαββατοκύριακου ενισχύονται από τους βόρειους ανέμους εντάσεως 5 έως 6 μποφόρ που θα πνέουν στην περιοχή μας, ενώ από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται βελτίωση του καιρού και ενδεχομένως ηλιοφάνεια μετά τις μεσημβρινές ώρες.

Σχολιάζοντας τις καιρικές συνθήκες και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο κ. Τακούδης υπογράμμισε ότι οφείλονται στο χαμηλό που κινείται πιο αργά και γίνεται κυρίως αισθητό στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Οι χιονοπτώσεις θα είναι εντονότερες στη βόρεια Εύβοια και την περιοχή της Φθιώτιδας και τα ενδεχόμενα προβλήματα που αναμένεται να σημειωθούν στο οδικό δίκτυο, εντοπίζονται κυρίως στα σύνορα Μαγνησίας και Φθιώτιδας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πρόγνωση για χιόνι στο Βόλο από τα ξημερώματα κράτησε… άγρυπνη την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου

Πρόγνωση για νέα επέλαση του χιονιά στη Μαγνησία με χιονόπτωση και μέσα στο Βόλο, κράτησε χθες το βράδυ… άγρυπνες τις υπηρεσίες του δήμου Βόλου. Ολη τη νύχτα συνεργεία του δήμου και ιδιωτών, προχωρούσαν σε ρίψεις αλατιού και θαλασσινού νερού τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στις περιφερειακές ενότητες προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προχθές το βράδυ, συνεργεία του δήμου Βόλου και ιδιωτών έδωσαν τη μάχη ενάντια στον παγετό ρίχνοντας συνεχώς αλάτι στους δρόμους προκειμένου να μην πιάσει πάγο το οδόστρωμα: προς το Κοιμητήριο Κούκος και προς το ΧΥΤΑ, προκειμένου να μην παρεμποδιστεί η κίνηση των απορριμματοφόρων αλλά και στις «ακριτικές» συνοικίες της πόλης Φυτόκο, Μελισσάτικα, στην Αγία Παρασκευή, στη Χρυσοχοΐδη, αλλά και προς Γλαφυρές, Ν. Αγχίαλο, Αγιο Βλάσιο, Αγιο Λαυρέντιο, Δράκεια, Σέσκλο και στο δρόμο προς Κουκουράβα. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας και υπεύθυνη πολιτικής προστασίας, Βιολέτα Καντόλα, προβλήματα δεν αναφέρθηκαν.

Ωστόσο οι υπηρεσίες παρέμειναν άγρυπνες και χθες το βράδυ, καθώς δελτίο πρόγνωσης καιρού, έκανε λόγο για νέο κύμα κακοκαιρίας μεχιόνια και μέσα στο Βόλο από τα ξημερώματα σήμερα. «Είμαστε πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα», ανέφερε η κ. Καντόλα. Σύμφωνα με την ίδια ο δήμος έχει στη διάθεσή του 3 gcb, ένα μπόμπκατ, έξι μικρές και τρεις μεγάλες υδροφόρες, ένα τρακτέρ στο οποίο «κουμπώνει» και αλατιέρα και επτά αλατιέρες. Στις δημοτικές ενότητες έχουν διανεμηθεί οι απαιτούμενες ποσότητες αλατιού, ενώ υπενθυμίζεται ότι για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών οι πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή της Πολιτικής Προστασίας 2421 0 80959, που εδρεύει στην υπηρεσία Καθαριότητας.Ακόμη γίνεται γνωστό ότι θα παραμείνουν ανοιχτά δημοτικά κτίρια και κοινωνικές δομές, προκειμένου να φιλοξενηθούν και να προστατευτούν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες όλοι οι πολίτες που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για το ΚΑΠΗ Αγίου Γεωργίου, το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στο Δημαρχείο, το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας αλλά και το Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων.

Ανοικτό σήμερα το Χιονοδρομικό

Σε πλήρη λειτουργία θα είναι σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου με 40 εκατοστά φρέσκο χιόνι.

Ανοιχτές Πίστες: Πανόραμα (άνω μέρος), Θέτις, Ιάσων, Φαλκονέρα, Πυλώνες, Αρχαρίων (6/6).

Ανοιχτοί Αναβατήρες: Π1, Π2 ,Π3, Π4, Π5 (5/5).

Υψος Χιονιού στη βάση: 40 cm, στη μέση: 50 cm, στην κορυφή: 50cm.

Πληροφορίες στο τηλ. 242808902.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου