ΤΟΠΙΚΑ

Η Επιτροπή Περιοχή Θεσσαλίας του ΚΚΕ για τον θάνατο του Αγη Παπαστεργίου

η-επιτροπή-περιοχή-θεσσαλίας-του-κκε-γ-137689

Με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη η Επιτροπή Περιοχή Θεσσαλίας του ΚΚΕ τον Άγη Παπαστεργίου που έφυγε από τη ζωή στα 79 του χρόνια, ύστερα από σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Άγις Παπαστεργίου, γεννήθηκε στις 28-2-1943 στη Λάρισα, όπου τέλειωσε το 6ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο.

Το 1961 εισάγεται στη νομική σχολή Θεσσαλονίκης.Το 1965 εκλέγεται πρόεδρος του συλλόγου Λαρισαίων φοιτητών Θεσσαλονίκης

Από νεαρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τις ιδέες του ΚΚΕ.

Το 1965 εντάσσεται στη νεολαία Λαμπράκη και ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση όπου συλλαμβάνετε δυο φορές το 1967. Το 1970 Εγγράφεται στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας.

Από 1974 μέχρι1982 υπερασπίστηκε εκατοντάδες κατηγορουμένους στελέχη και μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ όταν κατηγορήθηκαν στα Δικαστήρια του νομού Λάρισας για παράνομη διακίνηση του Ριζοσπάστη και παράνομη αφισοκόλληση. Ο Άγις Παπαστεργίου συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με το ΚΚΕ. Το 2000 συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Το 1978 εκλέγεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με υποψήφιο δήμαρχο τον Αλέκο Χονδρονασιο, ενώ διετέλεσε για 27 χρόνια δημοτικός σύμβουλος Λάρισας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Αριστείδη Λαμπρούλη. Τα έτη 2002 και το 2006 υπήρξε επικεφαλής ως υποψήφιος δήμαρχος με το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ.

Η Επιτροπή Περιοχή Θεσσαλίας του ΚΚΕ σημειώνει ότι σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως δικηγόρος, έκανε την επιλογή να σταθεί στο πλάι των αδυνάτων, των εργαζομένων, καθώς υπήρξε εκπρόσωπος σωματείων, εργαζομένων σε πολλές εργατικές διαφορές.

«Σταθερά στάθηκε με το κόμμα μας, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές υπερασπιζόμενος την ύπαρξη του με κάθε θυσία.

Ανθρωπος πολύ κοινωνικός, πάντα με το χιούμορ, με ξεκάθαρες πολιτικές τοποθετήσεις, συμμετείχε στα κοινά, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με τα ζητήματα της συνδικαλιστικής διεκδίκησης στο χώρο των δικηγόρων. Για 12 χρόνια ήταν εκλεγμένος στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και για μια τριετία γενικός γραμματέας του. Υπήρξε επίσης υποψήφιος πρόεδρος για το Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Διατέλεσε πρόεδρος του Μουσείου Αμπελακίων», επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της.

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τη σύζυγο του Δήμητρα, την κόρη του Κατερίνα και τους οικείους του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου