ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο λουκέτο σε τμήμα λυκείου λόγω κρουσμάτων στους μαθητές

πρώτο-λουκέτο-σε-τμήμα-λυκείου-λόγω-κρ-137897

Πρώτο λουκέτο σε τμήμα λυκείου κλείδωσε σε επίπεδο Μαγνησίας, καθώς νόσησε το 50% +1 των μαθητών του. Πρόκειται για τμήμα της α’ τάξης στο 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου το οποίο έχει αναστείλει τη λειτουργία του έως και αύριο, Τρίτη, καθώς νόσησαν οι 11 από τους 20 μαθητές του.

Η μαζική νόσηση μαθητών από κορονοϊό καταγράφτηκε την περασμένη Παρασκευή και η αναστολή λειτουργίας του τμήματος με εισήγηση της Διεύθυνσης Υγείας Μαγνησίας, ισχύει για πέντε ημέρες, έως αύριο δηλαδή.

Είναι το πρώτο τμήμα λυκείου που αναστέλλει τη λειτουργία του εξαιτίας μαζικών κρουσμάτων κορονοϊού σε πάνω από το 50% των μαθητών του.

Χθες, σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καταγράφτηκε υψηλός αριθμός κρουσμάτων. Συνολικά εντοπίστηκαν 72 κρούσματα σε μαθητές και 13 σε εκπαιδευτικούς σε συνολικά 60 τμήματα γυμνασίων και λυκείων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων με την επιστροφή από το Σαββατοκύριακο ήταν για μία ακόμη Δευτέρα αυξημένος και από τους εκπαιδευτικούς αποδίδεται σε πιθανές εξόδους διασκέδασης των εφήβων, μετά την χαλάρωση των μέτρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου