ΤΟΠΙΚΑ

Ανθολόγιο ποιημάτων εξέδωσε το 1ο ΓΕΛ Βόλου

ανθολόγιο-ποιημάτων-εξέδωσε-το-1ο-γελ-β-137883

Ανθολόγιο με ποιήματα μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, οι οποίοι συμμετείχαν την τελευταία δεκαετία στον ενδοσχολικό λογοτεχνικό διαγωνισμό, εξέδωσε το σχολείο.

Το ανθολόγιο με τίτλο «Καταφυγές» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου Παρασκευή Λοντρίδου, εκπρόσωπος της «Φλόγας» και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Για το Ανθολόγιο ποιημάτων θα μιλήσουν οι Ιουλία Κανδήλα -συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Μαρία Παπαρούση– καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Διδακτικής της Λογοτεχνίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι υπεύθυνοι φιλόλογοι του ενδοσχολικού διαγωνισμού Γεώργιος Βουλγαρίδης και Σταματία Μωραΐτη. Ποιήματα από το ανθολόγιο των μαθητών θα απαγγείλει η φιλόλογος Αναστασία Αποστολίδου. Γνωστά μελοποιημένα ποιήματα θα ερμηνεύσει η χορωδία του σχολείου. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Δημήτριος Κατσικλής – φιλόλογος, μουσικοδιδάσκαλος, ενώ την επιμέλεια εξωφύλλου του ανθολογίου είχε η εικαστικός Χριστίνα Στεφοπούλου.

Το ανθολόγιο με τίτλο «Καταφυγές» περιλαμβάνει ένα μικρό μόνο δείγμα ποιημάτων μαθητών του 1ου ΓΕΛ Βόλου που για μια δεκαετία στήριξαν τον διαγωνισμό και τον κατέστησαν σταθερή αξία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του σχολείου. Η έκδοσή του στηρίζει φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η είσοδος των ενηλίκων θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και των ανηλίκων με αρνητικό self-test.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου