ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγέλλουν τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία

καταγγέλλουν-τη-στρατιωτική-επέμβασ-129636

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει την στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσία στην Ουκρανία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του «στον Ουκρανικό, το Ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής και στεκόμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, κυρίαρχοι στον τόπο τους» με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας καταδικάζει « όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις που κατέστησαν το λαό στόχο, καθώς έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών».

Παράλληλα καταγγέλλει «τη χρήση της βάσης στο Στεφανοβίκειο ως πολεμικό ορμητήριο των ελικοπτέρων «Απάτσι» για να πάρουν μέρος στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».

Με την ίδια ανακοίνωση δυναμώνει το συλλογικό αγώνα για: «μεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της Ρωσίας στην Ουκρανία». Παράλληλα αιτήματα «να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ΑμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας. Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να ξηλωθούν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου