ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας

κινητοποίηση-του-δημοκρατικού-συλλό-611749

Συμμετοχή στην Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μαΐου στην πλατεία Ελευθερίας

Κάλεσμα συμμετοχής στην Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 6 μ.μ στην πλατεία Ελευθερία, απευθύνει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, που πραγματοποίησε ενημερωτική εξόρμηση με μέλη του Σωματείου καθαριστριών – καθαριστών Ν. Μαγνησίας στο εμπορικό κέντρο του Βόλου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, υπογραμμίζεται ότι: «Παλεύουμε για το δικαίωμα των γυναικών στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας Ξεσηκωνόμαστε ενάντια αντεργατικό τους τερατούργημα που μας θέλει σύγχρονες σκλάβες και σκλάβους».

Εκφράζοντας την αντίθεσή τους, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, ότι: «Η κυβέρνηση φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, με βάση τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών που: καταργούν το 8ωρο και θεσμοθετούν την 10ωρη δουλειά, φέρνουν τις απλήρωτες υπερωρίες, επεκτείνουν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, μονιμοποιούν και θεσμοθετούν την τηλεργασία. Κάνουν και τυπικά νόμιμο το ξεχείλωμα της εργάσιμης ημέρας, το ωράριο και τη ζωή- λάστιχο για την εργαζόμενη».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, υπογραμμίζουν ότι «τη φετινή Πρωτομαγιά μαχητικά παλεύουμε έτσι ώστε η ανάπτυξη της γνώσης και της επιστήμης να γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης των εργαζομένων και μείωσης τους σταθερού ημερήσιου χρόνου και όχι αλυσίδες για τη διεύρυνση της σύγχρονης σκλαβιάς και την ένταση της εκμετάλλευσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου