ΤΟΠΙΚΑ

Νέα δομή δημιουργείται στον «Αγιο Ιωσήφ»

νέα-δομή-δημιουργείται-στον-αγιο-ιωσ-127865

Στη λειτουργία Νηπιαγωγείου προχωρά το ιστορικό Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου

Νηπιαγωγείο, η πρώτη εκπαιδευτική βαθμίδα για κάθε παιδί, θα λειτουργεί από το Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου «Αγιος Ιωσήφ» με στόχο την προσφορά ουσιαστικών βάσεων για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των εφοδίων και κοινωνικών σχέσεων κάθε παιδιού.

Το ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Αγιος Ιωσήφ» Βόλου που λειτουργεί από το 1995 στην πόλη μας αποτελεί τη συνέχεια της προσφοράς στην εκπαίδευση της Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ» που ιδρύθηκε στα 1904 από τις Αδελφές του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως. Στην Ελλάδα λειτουργούν τρία Σχολεία του Αγίου Ιωσήφ: οι Ελληνογαλλικές Σχολές «Αγιος Ιωσήφ Πεύκης» και «Jeanne d’ Arc» στον Πειραιά με Νηπιαγωγείο- Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο και στον Βόλο το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Αγιος Ιωσήφ».

Το Νηπιαγωγείο «Αγιος Ιωσήφ Βόλου» θα αποτελεί την πρώτη αγκαλιά, τη «φωλιά» που υποδέχεται το μικρό παιδί στην τρυφερή ηλικία των 4 ετών. Στο κατάλληλα εξοπλισμένο μαθησιακό περιβάλλον της τάξης θα αποκτήσουν εφόδια και στρατηγικές που θα το οδηγήσουν στην ανακάλυψη της γνώσης.

Κάθε δραστηριότητα του Νηπιαγωγείου έχει ως στόχους για το κάθε παιδί:

  • την ομαλή ένταξη του στην πρώτη οργανωμένη κοινωνική ομάδα που συναντά μετά την οικογένεια
  • τη γνωστική, γλωσσική, κοινωνική, συναισθηματική ανάπτυξη του
  • την ενεργητική συμμετοχή του στον κόσμο της μάθησης μέσα από τη βιωματική γνώση,
  • την ανάπτυξη φαντασίας και δημιουργικότητας και την καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου περιλαμβάνει συγκεκριμένες θεματικές που στοχεύουν:

  • να καλλιεργήσουν στο παιδί ηθικές αξίες και κοινωνικές αρχές, ώστε να κατανοήσει με την κατάλληλη προσέγγιση την αξία της σωστής συμπεριφοράς στην ομάδα, με σεβασμό, αυτοεκτίμηση, υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια, εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια, αλληλεγγύη,
  • να το βοηθήσουν στο να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του για την μελλοντική διαχείρισή τους.

Το Σχολείο «Αγιος Ιωσήφ» με την εκπαιδευτική παράδοση και εμπειρία της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων SJA στην Ελλάδα με αγάπη, αφοσίωση και καινοτομία αλληλεπιδρά, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν τα εφόδια που απαιτούνται για να αναδειχθούν υπεύθυνοι, δραστήριοι και ευτυχισμένοι πολίτες του 21ου αιώνα.

Για πληροφορίες-εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: Σπ. Σπυρίδη 130 , τηλέφωνο 24210 47663.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου