ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εν μέσω πανδημίας

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-εν-μέσω-παν-127547

«Θα έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα» λέει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών

Eν μέσω πανδημίας και ενώ βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού, η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας συμμετέχει σήμερα σε συμβολική συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου στις 11 το πρωί, με κύριο αίτημα την ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές!

Την πρωτοβουλία της σημερινής κινητοποίησης που έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, έχει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και στηρίζεται από την ΑΔΕΔΥ και κυρίως ταξικά σωματεία.

Στον Βόλο η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών αποφάσισε να συμμετέχει καθαρά «συμβολικά», όπως παρατήρησε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Παύλος Μαλινδρέτος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει με βεβαιότητα πώς θα διασφαλιστεί αυτό. «Θέλω να πιστεύω πως θα κατανοήσουν όλοι την έννοια της συμβολικής κινητοποίησης» ανέφερε. Επισήμανε επίσης ότι θα υπάρξει μέριμνα να τηρηθεί η απόσταση των δύο μέτρων ανά άτομο στη συγκέντρωση και τέλος επικαλέστηκε επιστολή την οποία απέστειλε προς όλους τους προέδρους σωματείων και φορέων με την οποία συστήνει η εκπροσώπηση να είναι περιορισμένη.

«Χαιρετίζουμε και σας ευχαριστούμε όλους για τη διάθεσή σας να παραστείτε σε αυτή τη συμβολική διαμαρτυρία των εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους ότι λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων η παρουσία όλων μας θα είναι μόνο συμβολική και αντιπροσωπευτική (κατά προτίμηση όχι παραπάνω από ένας άνθρωπος ανά σωματείο) άρα καλό είναι να μην ξεπεράσουμε τα προτεινόμενα όρια του νόμου», τονίζεται στην επιστολή της ΕΙΝΚΥΜ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου