ΤΟΠΙΚΑ

Θωρακίζεται το Νοσοκομείο Βόλου απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού

θωρακίζεται-το-νοσοκομείο-βόλου-απέν-146350

Υπογράφηκε η απόφαση για τις αποσπάσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας – Ακόμη δύο κέντρα υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων

Θωρακίζεται περαιτέρω το Νοσοκομείο Βόλου στη μάχη κόντρα στον κορονοϊό. Αναλαμβάνουν να παρέχουν υπηρεσίες στην πρώτη γραμμή και γιατροί από τα Κέντρα Υγείας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες το πρωί σε ανάρτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, «πέρα από το επικουρικό προσωπικό νοσηλευτών και γιατρών, όπως με πληροφόρησαν ο διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. Φώτης Σερέτης και ο υποδιοικητής της Υ.Π.Ε. Ηλίας Τσιαούσης, υπογράφηκαν και οι αποφάσεις για την απόσπαση γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο του Βόλου, στο πλαίσιο της μάχης κατά του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, υπογράφηκε η απόφαση απόσπασης για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο τριών γιατρών από το Κ.Υ. Αργαλαστής και ενός γιατρού από το Κ.Υ. Βελεστίνου, ενώ για το διάστημα αυτό θα πραγματοποιούν εφημερίες πέντε γιατροί από το Κ.Υ. Αλμυρού, τρεις γιατροί από το Κ.Υ. Βελεστίνου και ένας γιατρός από το Κ.Υ. Ζαγοράς». Η παρουσία των συγκεκριμένων γιατρών αναμένεται να δώσει μία μεγάλη ανάσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις δύο Παθολογικές Κλινικές και τη Μονάδα Λοιμώξεων που έχει διαμορφωθεί στο ισόγειο της παλιάς πτέρυγας, όπου γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται κυριολεκτικά στο «πόδι» 24ωρες το 24ωρο.

Επιπλέον δύο κέντρα υποδοχής

Χθες μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στον προαύλειο χώρο του Αχιλλοπουλείου από την πλευρά της οδού Αθανασάκη ένα ακόμη κοντέινερ (isobox) το οποίο διαθέτει δύο αίθουσες, πλήρως εξοπλισμένες με τα απαραίτητα ιατρομηχανολογικά συστήματα για την υποδοχή και εξέταση ύποπτων για κορονοϊό κρουσμάτων. Το νέο κοντέινερ είναι δωρεά του Ομίλου Ηρακλής μαζί με την χορήγηση και υγειονομικού υλικού για το Αχιλλοπούλειο. Σημειώνεται πως στο Αχιλλοπούλειο λειτουργούν άλλα δύο κέντρα υποδοχής και εξέτασης ύποπτων κρουσμάτων. Το ένα στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών σε χώρο που διαμόρφωσε το ίδιο το Νοσοκομείο και το δεύτερο στον προαύλειο χώρο στο κοντέινερ που παραχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μόλις ξέσπασε η υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου