ΤΟΠΙΚΑ

«Ενεση» με επιπλέον 500.000 ευρώ για επικουρικούς στο Αχιλλοπούλειο

ενεση-με-επιπλέον-500-000-ευρώ-για-επικουρ-214289

Δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, μετά από αίτημα που κατέθεσε η νέα διοίκηση – Οι λύσεις που προγραμματίζονται συζητήθηκαν σε σύσκεψη παρουσία των βουλευτών

Επιπλέον ενίσχυση του οικονομικού μπάτζετ του Νοσοκομείου Βόλου κατά 500.000 ευρώ, προκειμένου να προσληφθούν άμεσα επικουρικοί γιατροί για να καλύψουν τα κενά σε κλινικές που έχουν καταγραφεί ελλείψεις και σύντμηση του χρόνου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μόνιμων γιατρών, περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος της υποστελέχωσης στο Αχιλλοπούλειο.

Το αίτημα για την επιπλέον οικονομική ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΓΝΒ κατατέθηκε ήδη την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας από τον νέο διοικητή Γιάννη Ντόκο με τεκμηριωμένη έκθεση για τα κενά που θα πρέπει να καλυφθούν. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εκτός των γιατρών από το συγκεκριμένο ποσό θα καλυφτούν οι δαπάνες για να προσληφθεί επικουρικό προσωπικό στον τομέα της σίτισης και τα πλυντήρια, όπου επίσης υπάρχουν σοβαρά κενά.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προχθές μετά από αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου και της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών με τους βουλευτές της Μαγνησίας.

Το στίγμα των προθέσεων του υπουργείου Υγείας έδωσαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Οι Χρ. Μπουκώρος, Ζέττα Μακρή, Αθ. Λιούπης και Κων. Μαραβέγιας αναφέρθηκαν αναλυτικά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ, αλλά και στην ενίσχυση με επιπλέον πόρους του Νοσοκομείου Βόλου για την κάλυψη των κενών στο μεσοδιάστημα, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη των 16 μόνιμων γιατρών της προκήρυξης που «πάγωσε» εξαιτίας των εθνικών εκλογών τον περασμένο Ιούλιο.

Υπογράμμισαν επίσης πως η ενίσχυση της δημόσιας υγείας είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης και ότι δρομολογούνται επιπλέον παρεμβάσεις αναβάθμισης όλων των νοσοκομείων όλης της χώρας, ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου που ήταν παρόντες στη σύσκεψη εκφράστηκε η βούληση να συνδράμουν στον βαθμό που τους αναλογεί, ώστε σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς βουλευτές να αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Αχιλλοπουλείου. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη να διαφυλαχτεί ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Π. Μαλινδρέτος με τη σειρά του περιγράφοντας την κατάσταση στο Αχιλλοπούλειο επανέλαβε ότι τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο λειτουργεί με το 50% του προβλεπόμενου από τον οργανισμό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ο κ. Τσάμης από την πλευρά του σημείωσε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων, ώστε το Υπουργείο Υγείας να κάνει αποδεκτό το αίτημα για δρομολόγηση λύσεων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου