ΤΟΠΙΚΑ

Αγαλμα του Κένταυρου θα τοποθετηθεί στον κυκλικό κόμβο στα Αστέρια Αγριάς

αγαλμα-του-κένταυρου-θα-τοποθετηθεί-σ-126316

Αγαλμα με τη μορφή του Κένταυρου, το οποίο υπογράφει σχεδιαστικά ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Χάλαρης, πρόκειται να τοποθετηθεί στον κυκλικό κόμβο στην Αγριά, στην περιοχή Αστέρια, προκειμένου να αναβαθμιστεί η εικόνα της οδικής υποδομής.

Τα σχέδια του Κένταυρου παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για διακοσμητικό στοιχείο από οξειδωμένο ορείχαλκο, ύψους 3,5 μέτρων.

Η τοποθέτηση του Κένταυρου στον κυκλικό κόμβο της Αγριάς έρχεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που συγκαλείται διά περιφοράς σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, στις δύο μετά το μεσημέρι.

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση και ο κόμβος της Αγριάς θα αποκτήσει καλλιτεχνική σφραγίδα, όπως και οι υπόλοιποι στο κέντρο του Βόλου, κάθε ένας εκ των οποίων αποτελεί ένα ξεχωριστό έργο τέχνης.

Κόμβοι – έργα τέχνης

Ο πιο εντυπωσιακός κυκλικός κόμβος είναι αυτός στο ύψος του Δημαρχείου Βόλου, όπου δεσπόζει αντίγραφο της Αργούς, η οποία αναδύεται μέσα από το νερό σιντριβανιού τα φώτα του οποίου αλλάζουν χρώματα.

Εντυπωσιακοί είναι και οι κόμβοι στην είσοδο της πόλης στο ύψος της διασταύρωσης Διμηνίου, στο ύψος των ΚΤΕΛ αλλά και στο ύψος του Τελωνείου, στο κέντρο των οποίων δεσπόζουν σιντριβάνια μέσα από βραχόκηπους. Εντυπωσιακή σύνθεση με φυτά «σφραγίζει» τον κόμβο στη συμβολή των οδών Αθηνών και Λαρίσης.

Ολοι οι κυκλικοί κόμβοι του Βόλου περιλαμβάνουν ανθοσυνθέσεις, αναβαθμίζοντας την εικόνα των δρόμων. Αντίστοιχες παρεμβάσεις με γκαζόν και φυτά αναμένεται να γίνουν και στο νέο κόμβο, που άρχισε να κατασκευάζεται προ ημερών στη Σταδίου με Πολυμέρη, αλλά και στον δίδυμο κυκλικό κόμβο στη Νέα Ιωνία στο ύψος του Κοιμητηρίου Ταξιαρχών, για το οποίο το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας άναψε πράσινο φως μετά την αίτηση θεραπείας που κατέθεσε ο Δήμος Βόλου, ο οποίος ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δημοπράτησή του με χρηματοδότηση του έργου μέσω του ΕΣΠΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου