ΤΟΠΙΚΑ

Εργαστήρια και για γονείς από την Ομάδα TALOS

εργαστήρια-και-για-γονείς-από-την-ομάδ-124573

Από την Ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι

Εργαστήριο προγραμματισμού για γονείς προσφέρει η ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μετά τα διαδικτυακά μαθήματα ρομποτικής για μαθητές ηλικίας από το νηπιαγωγείο έως και το γυμνάσιο, η ομάδα προσφέρει τη δυνατότητα στους γονείς να δημιουργήσουν ολοκληρωμένα παιχνίδια, σε μία μόλις ώρα, για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους που «μένουν σπίτι» με στόχο τη μείωση της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού.

Μέσω της σελίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Facebook, η ομάδα εκτός από τα παιδιά, μεριμνά και για τους γονείς που εξακολουθούν να «μένουν σπίτι».

Προσφέρει ένα δίωρο εργαστήριο για την εκμάθηση των βασικών εντολών και λειτουργιών τoυ δημοφιλούς περιβάλλοντος προγραμματισμού Scratch, μόνο για γονείς, έτσι ώστε να αυξηθούν οι αφορμές για συνδημιουργία με τα παιδιά πάνω σε πρότζεκτ κοινού ενδιαφέροντος. Σε περίπτωση υπεράριθμων συμμετοχών θα επαναληφθεί η δράση και σε άλλη ημερομηνία.

Απαραίτητη προϋπόθεση η όρεξη για δημιουργία και η «δέσμευση» ότι κάθε γονέας θα δημιουργήσει, θα παρουσιάσει και θα μοιραστεί ελεύθερα με την κοινότητα ένα πρωτότυπο παιχνίδι- project που θα έχει δημιουργήσει με το παιδί του μετά από τη διεξαγωγή του εργαστηρίου.

Το σεμινάριο Scratch για γονείς με παιδιά δημοτικού θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, από τις 6μ.μ. έως τις 8μ.μ. με τη συμμετοχή έως 15 ατόμων (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Εγγραφή online: https://talos.uth.gr/scratch-για-γονεισ/. Παρέχεται πλήρης τεχνική υποστήριξη και οδηγίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου