ΤΟΠΙΚΑ

Φαγητό σε πακέτο για φοιτητές που «ξέμειναν» στον Βόλο

φαγητό-σε-πακέτο-για-φοιτητές-που-ξέμ-124586

Σε λειτουργία το εστιατόριο της Φοιτητικής Λέσχης Βόλου για τη σίτιση των φοιτητών- δικαιούχων καρτών

Σε λειτουργία με βάσει τα αυστηρά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για τη μείωση της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού εξακολουθεί να βρίσκεται το εστιατόριο της Φοιτητικής Λέσχης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στον Βόλο. Από το εστιατόριο εξυπηρετούνται καθημερινά φοιτητές που είναι δικαιούχοι καρτών σίτισης και που επέλεξαν να μην επιστρέψουν με το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

«Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τους φοιτητές μας χωρίς τα γεύματα που δικαιούνται ιδίως στη δύσκολη αυτή συγκυρία», ανέφερε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γιάννης Θεοδωράκης, μιλώντας για περίπου 250 φοιτητές του ιδρύματος που παρέμειναν -με βάσει τις ενεργές κάρτες σίτισης- στις πόλεις των σπουδών τους.

Πρόκειται κυρίως για φοιτητές που εργάζονται ως επί τω πλείστον στον χώρο του delivery και επέλεξαν να συνεχίσουν την εργασία τους, παράλληλα με τα εξ αποστάσεως μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.

Ωστόσο, η σίτιση -όπως και η παράδοση των μαθημάτων- άλλαξε μορφή… Στο εστιατόριο της 2ας Νοεμβρίου στον Βόλο, τα τραπεζοκαθίσματα έχουν μαζευτεί και η παράδοση των τριών γευμάτων, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, γίνεται από το ισχύον μενού αλλά σε πακέτο.

Στην είσοδο και έξοδο του εστιατορίου υπάρχει αντισηπτικό το οποίο χρησιμοποιούν οι φοιτητές κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο. Ενας –ένας εισέρχονται οι φοιτητές, παραλαμβάνουν το πακέτο τους και αποχωρούν.

Μερικές δεκάδες φοιτητών παίρνουν σε συσκευασία το κυρίως πιάτο, το ψωμί, τη σαλάτα, το φρούτο, το γλυκό, στο οποίο αναγράφονται τα συστατικά και δίνονται οδηγίες για κατανάλωσή τους μέσα στο επόμενο δίωρο.

Το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας εργάζεται με γάντια και μάσκες και παρά τη δύσκολη συγκυρία δεν έχει κάνει… έκπτωση στις επιλογές του μενού, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες: φοιτητών σε νηστεία, χορτοφάγων, αλλοδαπών.

Το 95% των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση

Στο μεταξύ, με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.«Ως Πανεπιστήμιο είχαμε την εμπειρία, η πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε δεν μας έχει προδώσει και ως εκ τούτου η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή και χωρίς προβλήματα», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το 95% των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου και θα απομείνουν μόνο λίγες ώρες εργαστηριακών μαθημάτων.

«Δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα», εκτίμησε ο αντιπρύτανης. Προβληματισμός υπάρχει μόνο για τη διεξαγωγή της εξεταστικής και τις ορκωμοσίες που εκκρεμούν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου