ΤΟΠΙΚΑ

Πλατφόρμα σίτισης και σύνδεσμος για πρωτοετείς φοιτητές από το Π.Θ.

πλατφόρμα-σίτισης-και-σύνδεσμος-για-π-390609

Αύριο, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ανοίγει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την κατάθεση αιτήσεων δωρεάν σίτισης των φοιτητών. Η δωρεάν σίτιση αφορά σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες, που δεν υπέβαλαν αίτηση σίτισης για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, έως τον Ιούλιο.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 11:00π.μ. και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00π.μ.
Για τους φοιτητές που προέρχονται από το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας και το πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας απαιτείται η χρήση του νέου ιδρυματικού τους λογαριασμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι έως και τον Ιούλιο, μόλις 3.943 φοιτητές εκ των οποίων οι 1.331 από τον Βόλο κατέθεσαν αιτήσεις για την ενεργοποίηση των καρτών σίτισης προκειμένου από το νέο ακαδημαϊκό έτος να μπορούν να σιτίζονται δωρεάν στα φοιτητικά εστιατόρια που λειτουργούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας είναι σαφώς μικρός σε σχέση με τον αριθμό του φοιτητικού δυναμικού όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη συνένωση του ιδρύματος με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Προ της συνένωσης, πέρυσι, είχαν ενεργοποιηθεί συνολικά 3.700 κάρτες σίτισης για ισάριθμους φοιτητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το Π.Θ. καλείται να υποδεχθεί διπλάσιο αριθμό πρωτοετών φοιτητών σε σχέση με πέρυσι που σημαίνει ότι θα καλύψει και διπλάσιο αριθμό αναγκών σε σίτιση. Από τους 2.677 πρωτοετείς φοιτητές που υποδέχθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός τους εκτοξεύεται στους 5.665 φέτος.

Στον διπλασιασμό του αριθμού των φοιτητών συμβάλλει μεν η αύξηση των εισακτέων στα 18 τμήματα, καθοριστικός όμως παράγοντας είναι η λειτουργία επιπλέον 17 τμημάτων μετά τη συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας τα οποία θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά.

Σύνδεσμος για πρωτοετείς

Στο μεταξύ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα του (www.uth.gr) ειδικό σύνδεσμο για πρωτοετείς φοιτητές μέσα από τον οποίο θα όλες οι χρήσιμες πληροφορίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου