ΤΟΠΙΚΑ

Εγινε η επέμβαση στην ΑΝΑΣΣΑ ~ Ανταπόκριση στην έκκληση 49χρονου για χειρουργείο

εγινε-η-επέμβαση-στην-ανασσα-ανταπόκρ-122532

Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία τα προβλήματα του εξαθλιωμένου πολίτη – Εκφράζει ευγνωμοσύνη στη Γενική Κλινική και τον αγγειοχειρουργό Ευάγγελο Παππά

Η Γενική Κλινική ΑΝΑΣΣΑ και ο αγγειοχειρουργός Ευάγγελος Παππάς αντιμετώπισαν, όπως είχε προαναγγείλει με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 17 Φεβρουαρίου, τα προβλήματα του 49χρονου Βολιώτη, που έμενε εγκλωβισμένος στην ανεργία εδώ και δύο χρόνια για λόγους υγείας, επειδή η πανδημία πήγε πίσω τα τακτικά χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ο εξαθλιωμένος πολίτης είχε απευθύνει δραματική έκκληση για βοήθεια μέσω της εφημερίδας, αφού κινδύνευε να μείνει χωρίς εργασία και αυτή τη σεζόν, ενώ μένει στο σπίτι του με τη μητέρα του σε άθλιες συνθήκες χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Η ανταπόκριση από τη Γενική Κλινική ΑΝΑΣΣΑ ήταν άμεση. Ο manager της Κλινικής Κωνσταντίνος Αϋφαντής, με τον συνέταιρό του στην ΑΝΑΣΣΑ διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Καραστάθη, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν. Ο αγγειοχειρουργός Ευάγγελος Παππάς θα έρχονταν σε επαφή με τον ασθενή για να ενημερωθεί για την κατάστασή του, να την εκτιμήσει και να αποφασίσει για τις ενέργειες που θα ακολουθούνταν.

Ο 49χρονος ενημέρωσε χθες ότι υποβλήθηκε προχθές Δευτέρα στις 13:00 στη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των κιρσών στο αριστερό του πόδι, η οποία διήρκεσε δύο ώρες, παρέμεινε στη Γενική Κλινική το βράδυ και χθες πήρε εξιτήριο.

«Όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό μου, τον κ. Παππά, και την Κλινική που με βοήθησαν να ξεπεράσω το πρόβλημα που είχα και περίμενα τόσο καιρό», ανέφερε εκφράζοντας μεγάλη ικανοποίηση.

Ο 49χρονος επέστρεψε στο σπίτι και περιμένει να αναρρώσει πλήρως, ώστε σε λίγο καιρό να είναι επιτέλους και πάλι σε θέση για να αναζητήσει εργασία ως μάγειρας. «Από εκεί που ένοιωθα τελείως ανήμπορος τώρα ξέρω ότι σύντομα θα είμαι σε θέση να επανέλθω στη δουλειά», εξήγησε.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει, για μία εβδομάδα θα πρέπει να παραμείνει στο κρεβάτι στο σπίτι του, στη συνέχεια θα ξεκινήσει να περπατάει και σε 1,5 μήνα θα μπορεί να σταθεί όρθιος ακίνητος χωρίς να αντιμετωπίζει δυσκολίες με την ορθοστασία.

Πλέον έχει αναπτερωθεί το ηθικό του, ενώ εξίσου χαρούμενη είναι και η μητέρα του, που εκφράζει επίσης ευγνωμοσύνη στην Κλινική και τον αγγειοχειρουργό.

Η οικογένεια θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που έχει με την επιβίωση, όμως σύντομα γνωρίζει ότι θα αλλάξουν τα πράγματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει ρεύμα στο σπίτι, ούτε θέρμανση, ενώ για τις ανάγκες του μαγειρέματος χρησιμοποιεί πετρογκάζ.

Ο 49χρονος εξαιτίας των προβλημάτων υγείας είναι άνεργος εδώ και 2 χρόνια, ενώ η μητέρα του δεν λαμβάνει σύνταξη χηρείας λόγω της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου τους που είναι άνω των 150.000 ευρώ.

Η οικογένεια κινδύνευε να μείνει και χωρίς νερό, όμως μετά το σχετικό ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η ΔΕΥΑΜΒ επικοινώνησε μαζί της και την ενημέρωσε να μην ανησυχεί.

Οποιος επιθυμεί να βοηθήσει την οικογένεια να ξανασταθεί στα πόδια της, ώστε να ξεκινήσει η αλλαγή στην καθημερινότητά της πιο σύντομα στο παρόν μεταβατικό διάστημα που παραμένει πολύ δύσκολο λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης μπορεί να απευθυνθεί στο τηλέφωνο του 49χρονου: 6987723409.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου