ΤΟΠΙΚΑ

Δραματική έκκληση 49χρονου Βολιώτη για τακτικό χειρουργείο!

δραματική-έκκληση-49χρονου-βολιώτη-για-149353

Ζητεί να γίνει άμεσα η επέμβαση, καθώς διαφορετικά δεν μπορεί να εργαστεί – Βρίσκεται στην αναμονή έξι μήνες

Εκκληση για βοήθεια απευθύνει 49χρονος Βολιώτης, ο οποίος διαμένει με τη μητέρα του σε άθλιες συνθήκες χωρίς ρεύμα και θέρμανση, καθώς λόγω της πανδημίας είναι μειωμένα τα τακτικά χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους κιρσούς στο αριστερό του πόδι και μοιραία εγκλωβίζεται στην ανεργία, ενώ θα μπορούσε να έχει εργασία.

Ο απελπισμένος πολίτης, που είναι μάγειρας, ζητεί με κάποιο τρόπο να μπει σε προτεραιότητα το χειρουργείο και να γίνει το συντομότερο δυνατό, καθώς κινδυνεύει να χάσει και αυτή τη σεζόν και να μείνει χωρίς εργασία και το καλοκαίρι. Δεν αντέχει άλλο την εξαθλίωση. Βρίσκεται σε αναμονή προκειμένου να χειρουργηθεί στο αριστερό του πόδι από τον περασμένο Αύγουστο, που έγινε η επέμβαση στο δεξί του πόδι μετά από αναμονή 18 μηνών, λόγω ακριβώς της υγειονομικής κρίσης που είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνονται χειρουργεία.

Είναι μακριά από την εργασία συνολικά 2 ολόκληρα χρόνια, από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα με τα πόδια του, τα οποία δεν του επιτρέπουν την ορθοστασία που είναι απαραίτητη για τη δουλειά του, καθώς πρήζονται και σχηματίζονται θρόμβοι.

Ολο αυτό το χρονικό διάστημα είναι στο σπίτι με τη μητέρα του, η οποία είναι 71 ετών και δεν λαμβάνει σύνταξη, χωρίς ρεύμα και θέρμανση, ενώ πλέον η οικογένεια απειλείται να μείνει και χωρίς νερό, αφού οι απλήρωτοι λογαριασμοί έχουν φθάσει στα 400 ευρώ.

Ο 49χρονος μπορεί να ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα αν γίνει η επέμβαση στο αριστερό του πόδι, αφού η αποκατάσταση είναι άμεση σε 1 – 1,5 μήνα και έχει ευκαιρίες για να απασχοληθεί.

«Θέλω να γίνει η επέμβαση το συντομότερο δυνατό για να μπορέσω να εργαστώ. Από πέρυσι παρουσιάστηκαν δύο ευκαιρίες για να απασχοληθώ και δεν πήγα για δουλειά για αυτόν τον λόγο», σημειώνει.

Η μητέρα του 49χρονου δεν λαμβάνει σύνταξη για ανασφάλιστους υπερήλικες, λόγω της αξίας του ακινήτου στο οποίο διαμένουν, που είναι πάνω από 180.000 ευρώ. Λόγω ακριβώς της αξίας του ακινήτου και οι δύο δεν λαμβάνουν ούτε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

«Δεν γνωρίζω για πόσο ακόμη θα έχουμε νερό, αφού έχουν από καιρό ειδοποιήσει για διακοπή», σημειώνει.

Η οικογένεια δεν μπορεί να έχει βοήθεια ούτε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, επειδή τον Σεπτέμβριο συμπλήρωσε έναν χρόνο. Είναι δραματική η κατάσταση, στην οποία βρίσκεται.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ενημερώθηκε για τα προβλήματα από γείτονα της οικογένειας, που κινητοποιήθηκε για να βοηθήσει και αναζήτησε τον ταλαιπωρημένο πολίτη. Εξαθλιωμένος ο 49χρονος λέει: «Οσο δεν μπορώ να δουλέψω, είμαι καταδικασμένος».

Επισημαίνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου εργάζεται μόνο ένας αγγειοχειρουργός, ο οποίος ανέλαβε εργασία πριν από έναν χρόνο. Αυτή τη στιγμή στο Αχιλλοπούλειο πραγματοποιούνται τα έκτακτα χειρουργεία και μειωμένα κάποια τακτικά, καθώς λόγω της πανδημίας υπάρχουν έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και μειωμένες χειρουργικές αίθουσες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου