ΤΟΠΙΚΑ

Η ΆΝΑΣΣΑ και η πόλη του Βόλου, επίσημα στον χάρτη των Διεθνών Ερευνητικών Κέντρων!

η-άνασσα-και-η-πόλη-του-βόλου-επίσημα-σ-168626

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) η οποία καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου, η Κλινική και το Πολυιατρείο της ΆΝΑΣΣΑ θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες της περιοχής μας για τις εξελίξεις στο χώρο των θεραπειών του καρκίνου.

Στην ΆΝΑΣΣΑ λειτουργεί Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας όπου χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι χημειοθεραπείας, ορμονοθεραπείας, βιολογικής θεραπείας και ανοσοθεραπείας ενώ παράλληλα, εφόσον απαιτείται, γίνονται ειδικές εξετάσεις για τη διερεύνηση της μοριακής και γενετικής βάσης της ασθένειας.

Το συγκεκριμένο Τμήμα έχει πλέον να επιδείξει και ερευνητικό έργο, με τη δημιουργία και λειτουργία Τομέα Κλινικών Μελετών. Η ΆΝΑΣΣΑ, στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον πρώτο ασθενή της διεθνούς φάσης ΙΙΙ μελέτης της (και τρίτο συνολικά στην Ελλάδα) που δέχθηκε να συμμετάσχει σε ό,τι πιο πρωτοποριακό δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως για τη θεραπεία του καρκίνου του ουροποιητικού συστήματος.

Χάρη στη γενναιότητα των ανθρώπων που αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε κλινικές έρευνες, προκύπτει η νέα γνώση και οι νέοι θεραπευτικοί χειρισμοί που μπορεί να ωφελήσουν εκατομμύρια ασθενείς. Χειρισμοί που θεραπεύουν, παρατείνουν την επιβίωση ή απλά βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο.

Η συνεργασία του Τομέα Κλινικών Μελετών της ΆΝΑΣΣΑ με τον ιατρό κο. Βούλγαρη Ευάγγελο, Επιστημονικά Υπεύθυνο Τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας της ΆΝΑΣΣΑ και τον κο. Ευσταθίου Κωνσταντίνο, Επιστημονικά Υπεύθυνο Ουρολογικού Τμήματος της ΆΝΑΣΣΑ, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της πορείας της καθώς το συγκεκριμένο Τμήμα και η πόλη μας μπήκε και επίσημα στον χάρτη των Διεθνών Ερευνητικών Κέντρων.

Ως ΆΝΑΣΣΑ, ευελπιστούμε ότι με την στήριξη όλων θα μπορούμε συνεχώς να παρέχουμε στους ασθενείς της τοπικής κοινωνίας μας αυτό που πραγματικά τους αξίζει… Θεραπεία αιχμής κοντά στο σπίτι τους!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου